Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Michael Jackson / foto: forum.comingsoon.it

Král popu Michael Jackson zemřel!

Někdejší král světového popu Michael Jackson zemřel. Stalo se tak krátce poté, co ho v jeho domě v Los Angeles stihla srdeční zástava.

Informaci přinesly jako první místní list Los Angeles Times a bulvární server TMZ.com. Okolnosti úmrtí dlouho nebyly jasné. Zpravodajské servery i mnohé deníky dlouho vyčkávaly s jeho oznámením a omezily se pouze na informaci, že byl zpěvák ve vážném stavu hospitalizován, ale že je naživu.

 

MICHAEL JACKSON ZEMŘEL


Až později se jedno po druhém připojovala média k potvrzení zpěvákovy smrti. Mezi posledními to učinila s odvoláním na slova koronera i televizní stanice CNN. I přes zpočátku nepotvrzené zprávy se před nemocnicí i Jacksonovým domem sešly davy jeho příznivců, aby mu vyjádřily svou soustrast. Na místo míří i členové zpěvákovy rodiny.

 

Padesátiletý Michael Jackson byl stižen srdeční zástavou ve čtvrtek dopoledne, ani přivolaní lékaři nebyli schopni mu pomoci, popsal dramatickou situaci server TMZ.com.

 

Podle zdroje serveru byl slavný zpěvák mrtev dřív, než záchranáři vůbec dorazili na místo. Neměli tak šanci mu jakkoliv pomoci.

 

Přesto byl převezen do nemocnice, kde se personál pokusil hvězdu opět resuscitovat, ovšem bez jakékoliv odezvy a úspěchu. „Je to hodně zlé,“ citoval TMZ.com členy rodiny, kteří se v tu chvíli vyjádřili ke zpěvákovu stavu. Pak už následovala jen zpráva o Jacksonově úmrtí jako chmurné potvrzení jejich slov.

 
V červenci se chtěl vrátit ve velkém stylu

Rozporuplný Michael Jackson, jemuž jednu dobu ležel celý svět u nohou, aby mu později nemohl přijít na jméno po obvinění z obtěžování dětí, po sobě zanechal tři děti – Michaela Josepha Jacksona juniora, Paris Micheal Katherine Jackson a Prince „Blanket“ Michael Jackson II.

 

V posledních letech se potýkal s řadou zdravotních problémů a za uplynulých 12 roků ani jednou nekoncertoval. To se mělo změnit letos, kdy chtěl 13. července v Londýně odstartovat velkou šňůru celkem 50 koncertů. Série měla končit až příští rok, o vystoupení byl velký zájem, po vstupenkách se zaprášilo během několika hodin.

Jacksonova cesta ke hvězdám

Jackson začal stoupat ke slávě společně se svými sourozenci jako lídr skupiny Jackson 5 v šedesátých letech. V sedmdesátých už jako sólista dobýval hitparády. A pak to přišlo, v roce 1982 pustil do světa Thriller, album, které ho vyšvihlo až na samotný vrchol popularity. A tam se udržel hodně dlouho.

 

Podle mnohých už nic lepšího, než byl Thriller, nenahrál. Prodalo se přes 100 miliónů kusů alba a je dodnes nejprodávanějším v historii. I přesto bylo i každé další Jacksonovo album popkulturní událostí obrovského významu. Kupovalo se po kupách, alba mizela z regálů hudebních obchodů raketovým tempem.


 

Jenže s nástupem devadesátých let začala Jacksonova hvězda poněkud uvadat. Přišel rap, hip-hop a Jacksonův pop začal trochu ztrácet dech. I přesto ale jeho Dangerous z roku 1991 zaznamenalo úspěch, i když publiku z celé desku učaroval jen jediný singl– Black or White. To byl velký rozdíl oproti Thrilleru, z něhož prorazilo hned sedm skladeb.

 

V polovině 90. let přišel Jackson s výběrem největších hitů, který se ale na zpěvákovy někdejší poměry neprodával tak dobře. A nový materiál z úvodu nového tisíciletí Invincible si vedl ještě hůř. A pak přišly obvinění z obtěžování dětí. Jackson v roce 2005, od soudního procesu, zmizel ze scény. Trvalo tři roky, než se opět vynořil.

 

V červenci 2008 oznámil sérii koncertů se začátkem v Londýně, které ho měly vrátit opět na vrchol. K tomu už ale nedojde…


Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2 233