Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Horory, které vystraší i pořádné chlapy

Žánr hororových filmů se zdá být často stvořen přímo pro muže.

Jistě už jste se svými přítelkyněmi také zažili okamžiky, kdy si při sledování nějakého toho hororu neustále zakrývala oči a vy ji utěšovali, že to nic není. Jenže pak přijde film, u kterého si čistotou spodního prádla nemůže být jistý ani pořádný chlap.

Intimní tajemství
Tohle je opravdový oříšek pro všechny muže. Šokující film, který překvapil na několika filmových festivalech svou otevřeností a naprostou absencí zábran. Vypráví o děvčeti, jehož pohlavní orgán je – jak to říct – zkrátka poněkud divný a skrývající bolestivé tajemství. Napovíme: její ústa nejsou místem, kde má zuby.

V pasti
Herečka, která později proslula jako teenagerka Juno, si v roce 2005 střihla pozoruhodný psychologický thriller/horor V pasti. Jde tu o fenomén posledních let – seznamování se po internetu. Po shlédnutí tohoto filmu k němu už jistě budete výrazně opatrnější než dříve. Protože, co se stane tady, se může klidně stát každému. Stačí jen narazit na poněkud vyšinutého člověka.

Poslední dům nalevo
Snímek natočený za několik desítek tisíc dolarů v roce 1972 se stal doslova kultovním. Vypráví o dvojici dívek, které se vydá za zábavou sháníce marihuanu. Bohužel natrefí na nesprávné dealery, kteří jednu zabijí a druhou znásilní. Kriminálníci potom nedojdou nikam jinam než do domu jedné z dívek, kde se její rodiče rozhodnou pomstít a vzít spravedlnost do vlastních rukou. Velmi napínavé a hororové! Pokud je vám název povědomý, vězte, že remake tohoto snímku měl v našich kinech premiéru minulý měsíc.

Moje sestra vlkodlak
Film, který se možná nesetkal s kdovíjakým úspěchem u kritiků, pro řadu lidí je ale doslova kultovní svou béčkovostí a propojením hororu s komedií. Hlavní hrdinkou je Ginger, která v jeden den zažije dvě důležité události – první menstruaci a pokousání vlkodlakem. Ginger se pomalu mění v hrozivou bestii a je to každým dnem horší a horší.

Pád do tmy
Tenhle horor se opravdu vyvedl, už jen proto, že hlavními hrdinkami je šest dívek, které se vydají na výlet do Appalačského pohoří a dostanou se až do tajuplných jeskyň, ve kterých žijí humanoidní monstra adaptovaná na neprostupnou tmu. Dívky se musí rozdělit a naprostá nouze v nich vyvolává i ty nejprimitivnější pudy sebezáchovy. U tohoto filmu se nelze nebát!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 939