Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
U2 / foto: blog.cz

U2 rušili noční klid

Můžete být sebeslavnější kapela, ale jakmile začnete dělat kravál po večerce, zahráváte si s orgány. Jako třeba U2 při koncertě v Barceloně.

Jinými slovy, U2 rozjeli nové turné se vší parádou. Odstartovali koncertem na stadionu Nou Camp v Barceloně a dle úřadů překročili večerku a hráli i po začátku nočního klidu. Obyvatelé jedné barcelonské čtvrti podali stížnost na to, že byli nuceni čelit velkému hluku, evidentně se nejednalo o fanoušky irské čtveřice, ti by byli buď na stadionu, případně by byli rádi, že si doma zadarmo užijí trochu muziky.

Špica nebo propadák?
Co je to ovšem pro U2 a jejich tým – pokuta za rušení nočního klidu, prkotina. Bavíme se o kapele, jejíž nejnovější koncertní šňůra přišla na nějakých sto milionů dolarů. Jak ale experti v zábavním průmyslu tvrdí, jde o vratnou investici.

Kapela na turné propaguje novou desku No Line On The Horizon, k níž se váže poměrně kontroverzní přijetí. Od nadšených aplausů a pětihvězdičkových recenzí až po naprosté zatracení a hlášky o tom, že už tu tak dlouho nebyl obal, který by náplň alba tak skvěle charakterizoval: kde nic, tu nic.

I na to se ale Bono a spol. mohou zvesela vybodnout, neb každý na jejich koncert chvátá poslechnout si hlavně staré pecky a těch pár povinných novinek se v návalu euforie ztratí.

Tak snad příště
Konkrétně v Barceloně se na umělce přišlo podívat na 90 000 lidí a dostalo se jim nálože 22 písní. Turné bude pokračovat v dalších třinácti evropských městech, mimo jiné v Miláně, Paříži, Berlíně, Amsterodamu, Londýně a dalších.

Navzdory šuškandám se v programu Praha neobjevila, tudíž jůtůologové budou muset vyrazit za hranice všedních dní i států, chtějí-li na své miláčky popatřit tváří v tvář. Celkově turné bude čítat něco kolem stovky vystoupení a potáhne se až do konce příštího roku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 45