Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Spaste duši, blem blem žabák Crazy Frog je zpět

Už je to tak. Jedna z nejhroznějších nočních můr se vrátila, Crazy Frog je zpět s novým albem Everybody Dance Now.

Původně to byl něčí šílený nápad, jak se napakovat na vyzvánění pro mobilní telefony. Stvořil tedy postavu Crazy Froga, která vzápětí jako rakovina bujela až do formátu CD a zamořila rozličné hitparády, kde překvákávala slavné hity.

Začalo to ústřední melodií z filmu Policajt z Beverly Hills a pokračovalo dalšími věcmi, například cajdáčkem Last Christmas od dvojice Wham!. Vlezlé to bylo jako štěnice a blbé jak dopoledne o zkouškách, ale méně nároční konzumenti hitparádových jednohubek to slupli jak malinu a chtěli víc.

Mají to mít, Crazy Frog se, jak už jsme si pověděli, vrátil s novým albem. Změny se samozřejmě nekonají, nic sofistikovaného, prostě další kolovrátkové melodie zprzněné všudypřítomným kvákáním. Inu, léto je na krku, je třeba vyfutrovat parkety vesnických diskoték čerstvým krmivem.

Zpátky do minulosti!

První singl se jmenuje Daddy DJ a jaksi očekávaně jde jen o zvukový přívažek ke klipu, v němž se roboti snaží proklaté kvákající stvoření zničit. Prostě devadesátky jsou zpátky a s nimi ten nejpitomější europop. Řekl bych, že se to bude výborně prodávat.

Abychom si to ještě shrnuli, tak první album s modrou žábou s přirozením vyšlo v roce 2005 a jmenovalo se Crazy Frog Presents Crazy Hits. Táhl ho především už zmíněný cover Axel F z Policajta z Beverly Hills.

O rok později vyšla druhá deska a velmi nápaditým a vtipným názvem Crazy Frog Presents More Crazy Hits, na němž byly například „předělávky“ The Final Countdown, We Are The Champions nebo I’m Too Sexy.

Pak se zdálo, že se nad touto zhůvěřilostí zavřela voda, ale kdepak. Blem blem...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 175