Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Harry Potter a Princ dvojí krve / foto: Warner Bros

FOTO: Fakt temný nový Harry Potter. Podívejte

Šestý film se řítí do kin a bude strhující, jak aspoň napovídají první ohlasy a nové fotky.

Všichni fanoušci mladého čaroděje Harryho Pottera už jsou natěšení na filmovou adaptaci šesté knihy J.K. Rowlingové. Harry Potter a Princ dvojí krve se do kin dostane za pár dní. Českou premiéru má den po světové, 16. července.

magazin.cz
magazin.cz

Pořádně temný zážitek
Tvůrci filmu těsně před jeho uvedením navíc fanoušky namlsali opravdu slibnými záběry. Ty potvrzují výrazný příklon k temným konturám, který se projevil už v předchozím díle. Přestává to být pohádka, přátelé!

Z knihy už většina fandů ví, jaký bude děj filmu, a proto se musel štáb po čertech snažit, aby na stříbrném plátně udržel napětí. Harry Potter, opět ztělesněný Danielem Radcliffem, tentokrát nasadí život za záchranu svých nejbližších přátel od toho největšího Zla.

Harry se z mladého čaroděje definitivně promění v dospělého mága, což se projeví nejen na jeho sílících schopnostech, získaných s pomocí tajuplné knihy, ale i v jeho zodpovědnějším přístupu k životu.

Šestnáctiletý Harry vážně podezírá Draca z nekalých úmyslu a spojí se s Brumbálem, aby společnými silami uchránili Bradavice od zlovolných sil.

magazin.cz
magazin.cz

Akce a romance
Film nabídne netradičně temné zpracování kouzelnického světa, z něhož ale stále sálá fantastičnost. Nesmí chybět pořádná dávka akce, ale ani romantika. Právě na zdůraznění těchto elementů si filmaři zakládají. Mohou je totiž pojmout o poznání velkolepěji, než jak to umožňuje knižní forma.

Hermiona si konečně uvědomí své city k Ronovi, poté, co ten si najde svou první přítelkyni. Harry se pro změnu zakouká do Ronovy sestry Ginny.

Hlavní divácká skupina roste spolu s herci, a tak se možná dočkáme odvážnějších intimních scén.

magazin.cz
magazin.cz

Tragické okolnosti
Film je zajímavý i z jednoho smutného důvodu. Obsahuje totiž scénu (při večeři) s dětským hercem Robem Knoxem, jenž byl minulý rok ubodán v Londýně. Pouhé dva dny poté, co scénu dotočil.

Podle prvních ohlasů šťastlivců, kteří měli možnost Harryho Pottera a Prince dvojí krve shlédnout v předstihu, se jedná o velmi podařený snímek, možná nejlepší v sérii.

Poslední knižní díl Relikvie smrti bude rozdělen na dva filmy. Natáčení začalo už v únoru tohoto roku a první část se na stříbrná plátna má dostat příští rok, druhý pak až v roce 2011.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 471