Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bruno / foto: Universal/Daily Mail

Nejteplejší ze všech je Bruno!

Možná ne nejvtipnější film, ale určitě nejvtipnější dokument - to je Bruno!

Napadne vás jen tak z patra jméno nějakého herce, který by do záběru přes celé plátno v kině pro legraci, větší slávu a šokování lidí předvedl dokonalou gymnastiku oholeným penisem? Mělo by. Takový je totiž jen jeden: Sacha Baron Cohen.

Borat je mrtev. To s čím tehdy Sacha přišel, nebylo vůbec špatné. Kromaňonec odkudsi z Kazachstánu, který přijel objevovat Ameriku, to tu ještě nebylo. Obhroublý, divný a (ne)chtěně nehorázně vtipný.

magazin.cz

Útok na módní frontě
Když se objevily zvěsti o tom, že Cohen chystá další film, nevěřilo moc lidí, že by mohl zajít ještě dál než v Boratovi (už představa něčeho ještě úchylnějšího je totiž dostatečně nepředstavitelná). Pak se začaly v médiích objevovat informace, že Cohen narušil průběh módní přehlídky… že ta a ta celebrita se stala obětí jeho zvráceného smysl pro humor…

A rodila se legenda. Film byl v plenkách a už o něm věděl každý – tedy opak Borata. Nikdo nevěděl přesně, co se chystá, ale od začátku to vypadalo velkolepě. Sacha Baron Cohen si hraje na Bruna. To je rakouský hyperteplý módní televizní redaktor, který dostane padáka a rozhodne se proslavit v USA.

magazin.cz


Udělá cokoli

Aby se prosadil, nelituje žádného úsilí (a to včetně bělení análu). Nic mu není dost a udělá cokoli. A to celé se natáčelo naživo. Herci jsou obyčejní lidé, kteří ve většině případů zřejmě vůbec netušili, že se stali obětí konceptuálního umělce.

Co že je to za divné spojení? Krom toho, že je Sacha Baron skvělý komik, mají jeho filmy (dokonce i Bruno) to, čemu se říká umělecký přesah. Je to trochu jako Ztohoven, jen do svého úsilí vkládá více peněz, více sebe a více času.

magazin.cz

Je tohle vůbec možné?
Výsledky jsou pak takové, jaké jsou. V kině se z jednoho kouta ozývá až k hysterii se blížící smích, z druhé strany nezaslechnete naopak ani hlásku. Ta paní za vámi jenom opakuje: „Panebože, panebože, to snad… Panebože,“ a na plátně se zatím Bruno nechává ojet šlapacím dildem.

Pochopitelně že tenhle film rozděluje diváky na dvě skupiny – ty, co překousnou vlastní ego, a ty, kteří na to nemají. Sacha totiž šije do každého z nás a dává nám na stříbrném podnosu přesně takového homosexuála, jakého si každý z nás v duchu představuje a jaký vlastně vůbec neexistuje. Jenže…

Co s ním, když ho doopravdy potkáte? Lidé během natáčení ho většinou nerozdýchali. Je jen na nás, abychom něco podobného v reálném životě zvládli lépe.

magazin.cz


Bruno, Brüno, USA 2009, 83 min., české titulky, režie: Larry Charles, hrají: Sacha Baron Cohen, Richard Bey, Ron Paul, Domiziano Arcangeli, Chibundu Orukwowu...

Hodnocení: 9/10

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 379