Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
David Kraus / foto: Korzo

Uličník David Kraus se cpe do hiphopu

Syn Jana Krause, jinak také zpěvák a herec David Kraus si zahraje v slovenském hiphopovém muzikálu Príbeh ulice.

Ptáte se, co má David Kraus společného s hiphopem? Právě tolik, co zmíněný muzikál. Ono už to samo o sobě zní poněkud křečovitě, hiphopový muzikál, což teprve, když si člověk přečte nástin děje: Sirotek Niko se po letech vrací na sídliště a dostane se do sporu s místním šéfem podsvětí.

Ani nepotřebuju vědět, co bude dál, stačí mi zdůvodnění páně Krausovo, proč roli přijal: „Je to vlastně takový moderní cirkus, moc se mi to líbí, přestože mi hiphopová komunita není příliš blízká. Mám raději jedinečné osobnosti než kulty.“

Mafián Kraus
Príbeh ulice měl premiéru 2. června a v Praze proběhlo osm repríz. Stejný počet představení uvede divadlo Hybernia od 10. září. Kraus míní, že je to velmi odvážná věc a doufá, že autorům neudělá ostudu. Byl mimochodem obsazen do role mafiána Viktora a nejde o jeho první zkušenost s tímto žánrem. Zahrál si již v muzikálu Obraz Doriana Graye.

Príbeh ulice mají na svědomí raper a producent Opak, choreograf a tanečník Milan Kereš a režisér Nikita Slovák. Hlavní roli zmíněného sirotka Nika ztvárnil vítěz slovenského kola Eurosongu Kamil Mikulčík, takže opět hiphop jako řemen. Do takového ansámblu zapadne David Kraus bez problému.

Připomeňme si jeho dřívější úspěchy – jen obtížně uchopitelnou písničku Zuzana, kterou se kořil herečce Zuzaně Norisové, roli v podobně mimoidním filmu Bolero a samozřejmě účinkování v talk show pana otce Uvolněte se, prosím, kde pozoruhodným způsobem przní zahraniční a občas i tuzemské hity. Šikovný hoch.

A pokud jde o celý Príbeh ulice, docela by mě zajímalo, jak se na tento „povedený cirkus“ tváří skuteční hiphopeři.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 49