Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Wolverine Donald / foto: saiyaGina

Super fór! Superhrdinové podle Walta Disneyho

Walt Disney sáhl do Skrblíkova trezoru a koupil práva komiksového Marvelu za čtyři miliardy dolarů.

Firma Marvel Entertainment a její knihovna pěti tisíc postav přejde pod Walta Disneyho až poté, co fúzi schválí antimonopolní orgány a akcionáři Marvelu. Už teď ale tahle zpráva nastartovala vlnu parodií a takzvaných mashupů - obrázků, které spojují postavičky od Disneyho a hrdiny Marvelu.

Na YouTube jsou běžné podobné trailerové mashupy, kdy například koukáte na upoutávku 300: Bitva u Thermopyl, pod kterou běží hudba ze Včelky máji.


Autoři ilustrací mají možnost spojit oblíbené postavy z obou světů, případně přichází s hodně bizarními představami. Goofy se mění v severského boha Thora, Wolverinovi narostou uši Mickey Mouse, Kačer Donald se oblékne do americké vlajky a stane se Kapitánem Amerikou…


Smlouva samozřejmě zahrnuje práva na filmová zpracování. Žádný z rozdělaných projektů (Iron Man 2 a 3, Thor, Avengers, Spider-Man 4…) změnu nepocítí, Walt Disney nemá v úmyslu měnit něco, co šlapalo dost dobře i před spojením společností.


Disney vlastní mimo jiné sportovní kanál ESPN nebo televizi ABC (domovská stanice Ztracených). A především v roce 2006 zakoupil animační studio Pixar.

Jeho šéf John Lasseter (režisér Toy Story nebo Aut) se nechal slyšet, že se sešel s lidmi z Marvelu a je nadšený z možné spolupráce. Úžasňákovi ukázali, že si Pixar se superhrdiny rozumí. Kdyby dostal na hraní přímo postavy z komiksů, můžeme se dočkat velkých věcí.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 265