Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Iron Man / foto: Bontonfilm

Iron Man zkrotí krávy i nájezdníky z vesmíru

Robert Downey Jr. a Jon Favreau se chystají na Kovboje a vetřelce.

Hollywood miluje dvojice. Ať už jsou to smyšlené milenecké páry (Leonardo DiCaprio a Kate Winslet), opravdoví manželé (Brangelina) nebo prostě jen kolegové, kteří bez sebe nedají ani ránu.

Zdá se, že takový svazek uzavřeli i Robert Downey Jr. a Jon Favreau. Tahle dvojka proslavila Iron Mana takovým způsobem, že se v jeho stínu momentálně krčí i Spider-Man. Nedávno skončilo natáčení sequelu, na kterém znovu spolupracovali, a čeká je i poslední díl volné trilogie.

magazin.cz

Ještě předtím se vydají na Divoký západ, aby zfilmovali komiks s originální zápletkou. Ve sci-fi westernu Cowboys and Aliens nesoupeří kovbojové a indiáni, jak nás učil Karl May. Proti hrozbě, která se k nim snese z oblohy, musí spojit síly. Jinak budou všichni dřít na mimozemských plantážích. Downey Jr. se chopí šestiraňáků, Favreau zůstane za kamerou.

Studia Universal a Dreamworks si projekt vytipovala už v roce 1997, práva na komiks zakoupila na základě jediné stránky a výjevu, kterému dominuje vesmírná loď a prchající honák. Samotná publikace přitom vyšla až v roce 2006. Scénář poletoval ulicemi Los Angeles, vyklouzl z rukou přibližně sedmi různých týmů, až se usadil u trojice Alex Kurtzman, Roberto Orci a Damon Lindelof. Kurtzman s Orcim psali oba díly Transformerů, Lindelof je jedním z mozků seriálu Ztraceni a všichni společně vymysleli nový Star Trek.

112 stran převede na filmové plátno početná skupinka producentů, z nichž nejslavnější jména patří Ronu Howardovi a Stevenu Spielbergovi.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19