Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kanye West / foto: kanyeuniversecity.com

Obama se obul do rappera: Kanye West je pitomec!

Důvodem bylo rapperovo nemístné chování na udílení cen MTV. Obamova poznámka sice nebyla určena uším veřejnosti, ale utajte něco ve věku internetu.

A co že novopečeného amerického prezidenta tak rozlítilo? Westova neomalenost, s níž komentoval vítězku kategorie nejlepší ženské video, mladou countryovou zpěvačku Taylor Swift. Kanye West po vyhlášení vtrhl na pódium a nechal se slyšet, že by ocenění měla dostat Beyoncé za klip Single Ladies.

Jaké se mu povedlo parádní faux-pas, mu asi došlo vzápětí. Krátce po incidentu se kajícně omluvil na svém blogu, dále si posypal hlavu popelem v pořadu Jaye Lena, kde prohlásil, že si potřebuje dát chvilku oraz a zlepšit svůj život. A do třetice popadl telefon a zavolal přímo Taylor Swift, aby se omluvil osobně.

Mladá zpěvule omluvu přijala, dodala, že byla velmi upřímná a od srdíčka. Zároveň se ale svěřila s tím, že ji Kanyeovo neomalené chování velmi pozlobilo a musela se hodnou chvíli dávat dohromady.

Obama se trefil
I přes veškeré omluvy si to ale slavný rapper docela zavařil, rozhořčení zavládlo prakticky na všech frontách a některé kalifornské a floridské rádiové stanice se zařekly, že přestanou vysílat Westovy skladby.

A jak už víme z titulku, na incident zareagoval i prezident USA Barrack Obama, když ve vystoupení pro televizi CNBC označil rappera za pitomce. Původně se jeho hodnocení stavu věci nemělo vůbec dostat na veřejnost, ale dík šikovnosti a vynalézavosti zaměstnanců konkurenční televize ABC News, která s CNBS sdílí stejné optické vlákno, se tak stalo. Ti prezidentovu poznámku okamžitě rozšířili na Twitter a následně se hájili, že nevěděli o tom, že byla pronesena mimo záznam.

Prezident se ale nemusí bát, že by tímto přišel o svůj kredit. Jeho ostrou a výstižnou poznámku velmi pochvalně kvitoval například hlavní zpravodaj ABC v Bílém domě Terry Morgan. „Tomu říkám prezident,“ pochvaloval si Obamovu odvahu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 98