Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lily Allen / foto: Elle Magazine

Lily Allen šokuje: Končím s hudbou

Nezmeškejte pražský koncert Lily Allen, dost možná to bude jedna z posledních příležitostí, jak ji vidět živě. Lily se totiž nechala slyšet, že s hudbou hodlá skoncovat.

Zpěvačka nedávno uveřejnila prohlášení, v němž vyhrožuje, že končí s muzikantskou kariérou. „Jen abyste věděli, neobnovila jsem smlouvu s nahrávací společností a neplánuju natočit další desku. Jsem ale pořád fanda do nové muziky, takže v tom není nic sobeckého. Dny, kdy jsem si vydělávala muzikou, jsou pryč, už nikdy nic nového nenahraju a nevydám, kromě materiálu, který vznikl při natáčení mých prvních dvou desek,“ prohlásila Lily Allen docela statečně.

Buď je to natolik fikaný marketingový tah, nebo mladá hvězdička projevila docela nevídanou dávku sebekritiky. Tedy, ne že by její dosavadní práce byla nějak podprůměrná či rovnou ostudná, ale – buďme upřímní – o bůhvíjaký zázrak v žádném případě nešlo. Koncertovat Lily Allen hodlá až do konce roku 2009 a pak se uvidí, co dál.

VymySpaceovaná hvězdička
Lily patří do generace zpěvaček, které udělal portál mySpace. V roce 2005 si tam otevřela účet a začala na něj umisťovat své nahrávky. Ty se celkem rychle dostaly do povědomí posluchačů a Lily měla záhy silnou fanouškovskou podporu.

Debutové album Allright, Still vydala v roce 2006 a obsahovalo hitové singly Smile, LDN a další. Kromě hudby na sebe Lily, mimochodem dcera herce Keitha Allena a filmové producentky Alison Owen, upozornila také svou nekompromisní vyřídilkou. Sjela například Sira Boba Geldofa, když ho nazvala debilem a pokryteckým spratkem, opřela se do Kylie Minogue, do Cheryl Cole z kapely Girls Aloud a na adresu těch, kteří si koupili album Paris Hilton prohlásila, že by zasloužili vyvraždit.

Druhé a – jak sama Allen tvrdí – zároveň poslední album It’s Not Me, It’s You vydala letos a vylouply se z něj hitůvky The Fear a Not Fair. Krom toho hostovala na albech Basement Jaxx nebo Robbieho Williamse.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 46