Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hitman 4: Odvážným štěstí přeje / foto: Crew & BBart

Hitman udeří již počtvrté – a na solar!

Zabiják z Gothamu, který střílí jen padouchy, má co dělat, aby mu někdo neustřelil koule.

To, že ve městě je největší kápo Batman, může být Tommymu Monaghanovi v podstatě jedno. Když nebude netopýr křížit cestu skoro normálním lidem, není důvod, aby tomu bylo naopak. Tommy je nájemný vrah, který má telepatické schopnosti. Jenže ani ty nebudou tentokrát stačit.

Do města totiž přijelo komando jednotky SAS, aby našlo dva Američany, kteří před lety, potmě a nejspíš i omylem zabili jejich kamarády. A jednotky SAS jsou, jak každý ví, ti největší machři pod sluncem. Tommy si poradil s démony, se superhrdiny i superpadouchy, ale na tvrďáky ze SAS, jak to tak vypadá, mít nebude.

magazin.cz
Jedná se už o čtvrtou knihu, která u nás (v nakladatelství Crew a bb/art) vychází. Jako vždy jsou autory kultovní komiksový scenárista Garth Ennis a kreslíř John McCrea. Už vzhledem k místu, v němž se komiks odehrává, patří Hitman k nejzábavnější Ennisovým sériím. Tentokrát však vtipů ubude, o to víc ale vzduchem létá kulek.

Pytle mrtvol
Mezi slepými je jednooký králem a Hitmanovi najednou dochází, že právě tak si žil jako gothamské eso. S tím je ale konec. Na scéně se objevují čtyři zabijáci britského impéria, kteří po něm půjdou tak dlouho, dokud nezůstane ležet bradou vzhůru.

Navíc se Tommy ve stejnou chvíli nepohodl s mafiánským bossem a o menší válku je postaráno. U Hitmana jsme zvyklí, že ať se děje, co se děje, jedná se především o pytle zábavy (někdy i mrtvol). Tentokrát ale Ennis hraje na vážnější strunu.

A přijde i Santa

Aby ale Hitman nebyl tentokrát tak pochmurný, je čtenářům k dispozici veršovaný vánoční příběh o atomovém Santa Clausovi, ve kterém se krom jiného objeví i jeden nejmenovaný majitel jaderné elektrárny z nejmenovaného populárního kresleného televizního seriálu.

V příběhu se Santou je to starý dobrý Hitman, týpek, co prostě nic moc neřeší (tedy krom peněz na dárky) a namísto složitého spekulování spíš střílí. Když se objeví zakázka na radioaktivního maniaka zabíjejícího nejen vánoční atmosféru, je jasné, jak se bude příběh odvíjet.

Hitman 4: Odvážným štěstí přeje, scénář Garth Ennis, kresba John McCrea, překlad: Šimon Španihel, vydal BB art + Crew, 168 str., 399 Kč

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 21