Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Michael Jackson / foto: Shutterstock

Jacksonův This Is It vydělal miliardy

Je smutné, že Michael Jackson po smrti vydělává víc než za svého života….

Životopisný film o posledních dnech Michaela Jacksona (†50) This Is It po celém světě vydělal 200 milionů dolarů hrubého zisku. To je v přepočtu 3,418 miliardy korun.

Společnost Sony Pictures oznámila, že This Is It za poměrně krátkou dobu, tedy od 27. 10., kdy proběhlo po celém světě jeho 19 premiér, dosáhl hranice 200 milionů dolarů kasovních zisků.

V Americe film doposud vydělal 61 milionů dolarů a více než 140 milionů v zahraničí. Z toho zaplatili 27,2 milionu diváci v Japonsku, 14,3 milionu diváci ve Velké Británii a 12,1 milionů v Německu. Šéf marketingu a distribuce v Sony Pictures Jeff Blake uvedl, že film přináší opakovaně zisk od Jacksonových fanoušků po celém světě.

This Is It zachycuje poslední vystoupení popového krále, kdy zkoušel jednotlivá čísla na svou plánovanou šňůru koncertů v Londýně. Film ukazuje Jacksona, jak například pracuje na svých hitech Beat It, Thriller, Human Nature a Billie Jean.

Jackson zemřel letos v červnu, jen pár týdnů před chystaným maratonem padesáti koncertů, které plánoval v Londýně.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 179