Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rolling Stones / foto: Archiv

Rolling Stones jdou do důchodu. Po padesáti letech!

Jedna z nejslavnějších kapel zřejmě definitivně skončí.

Legendární rockový band The Rolling Stones se rozhodl, že na oslavu padesáti let existence bandu uspořádá velkolepé turné... A pak odejde do penze.

Nové turné sice ještě nemá jméno, ale proslýchá se, že by mělo trvat až do roku 2012. Tehdy uplyne padesát let od doby, kdy slavní rockeři v roce 1962 skupinu v Londýně založili.

Zdroje blízké Stones uvádějí, že už probíhá jednání se společností Live Nation, která se mimo jiné stará o koncerty Madonny, Shakiry a U2.

"S největší pravděpodobností budou koncertovat na stadionech. A je skoro jisté, že půjde o poslední velké světové turné. Členové skupiny si uvědomují, že stárnou, a chtějí odejít na vrcholu slávy," potvrdil dobře informovaný zdroj reportérům MTV.

Na konci turné bude bubeníkovi Charliemu Wattsovi, nejstaršímu členu ansámblu, skoro 71 let. Micku Jaggerovi a Keithu Richardsovi bude téměř 68 a "mladíček" bandu, Ronnie Wood, oslaví 65. narozeniny.

Tentokrát už vážně?
Stárnoucí čtveřice si v posledních letech zaslouženě vydobyla pověst jedné z nejpracovitějších hudebních skupin.

Pouštěla se do mega projektů: například turné Bigger Band obsahovalo 144 koncertů a od počátku v srpnu 2005 trvalo plné dva roky. Celkem vydělalo 361 milionů liber (10,8 miliardy Kč) a stalo se tak dosud vůbec nejvýdělečnějším turné, které se někomu podařilo absolvovat.

Rockeři, kteří se proslavili například písní Satisfaction, uspořádali rozlučkovou šňůru už v roce 1971.

Pak se přestěhovali na jih Francie, kde chtěli odpočívat a platit nižší daně. Tehdy to sice na odpočinku dlouho nevydrželi, ale tentokrát se zdá, že rozlučka je míněna zcela vážně.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11