Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sandra Bullock / foto: Shutterstock

Nejbohatší herečkou je Sandra Bullocková. Vydělala miliardu!

Celkem nečekané prvenství.

Také vám přišlo, že Sandra Bullocková už netáhne jako dřív? Ve skutečnosti je tomu přesně naopak. Šestačtyřicetiletá herečka prožila zřejmě nejlepší rok. Tedy co se kariéry týče.

Peníze a Oscar
Za uplynulý rok je podle magazínu Forbes nejlépe placenou herečkou právě Bullocková. Přišla si na 56 milionů dolarů, což je více než miliarda korun!

Vděčí za to především dvojici loňských filmů – romantické komedii Návrh a dramatu Zrození šampiona, za které Bullocková získala svého prvního Oscara a umlčela kritiky, kteří dlouho tvrdili, že není příliš nadanou herečkou.

Ačkoliv oba filmy nebyly vyslovenými trháky, nakonec nenápadně vydělaly velké peníze. A jelikož jejich natočení nebylo drahé, čistý zisk byl značný.

Bullocková za ně přitom neobdržela kdovíjak vysoké honoráře. Prozíravě si však do smlouvy uvedla vysoká procenta ze zisků.

Filmaři na to přistoupili. Hvězda se natáčení účastnila za relativně malý peníz a vydělala teprve tehdy, když filmy dosáhly velkého úspěchu.

Stálice Reese
Druhou nejlépe placenou herečkou je s velkým odstupem Reese Whitterspoonová, která patří k nejlépe placeným herečkám dlouhodobě. Sice se loni neobjevila v žádném filmu, získala však 32 milionů dolarů (600 milionů Kč) jako předčasný honorář za natáčené filmy. Tedy přesně opačný přístup, než zvolila Bullocková.

Zhruba stejný obnos jako Whitterspoonová si vydělala také Cameron Diazová. Čtvrté místo náleží Jennifer Anistonové s 27 miliony dolarů (505 milionů Kč). Pátá skončila Sarah Jessica Parkerová s 25 miliony dolarů (470 milionů Kč).

Jak vidno, v Hollywoodu momentálně táhnou vyzrálé ženy v nejlepších letech.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 13