Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Špatní herci ve slavných rolích. Lepší než originál?

Jak se změnily některé filmy jen proto, že se do nich angažoval jiný herec, než bylo plánováno?

Jako první byl do Matrixu lákán Will Smith, ale ten odmítl. „Je to smůla, neviděl jsem to,“ řekl později. „Byl jsem Matrixem absolutně zmaten.“ To Keanu Reeves nebyl zmatený, ale zato byl natolik chytrý, že roli vzal.

magazin.cz

Al Pacino přenechal velkoryse roli Hana Sola tehdy neznámému Harrisonu Fordovi. Patrně byly Hvězdné války pro hvězdu série Kmotr příliš nadpozemské. Nicméně Hvězdné války by s ním byly hodně jiné...

magazin.cz

Když psal Ian Fleming superšpiona Jamese Bonda, měl v hlavě obraz Caryho Granta. Jenže ten řekl nabídce v první bondovce Dr. No... ne. Bylo mu už 58 a na tu roli si připadal starý, navíc ho nijak nelákala představa, že by se uvázal do série. Pak přišel Sean Connery...

magazin.cz

Je to ironie , že pozdější hrdina Šestého smyslu odmítl roli v blockbusteru Duch s tím, že hrát ducha by mu zničilo kariéru. Zatím ale pomohl znovu nastartovat kariéru Patrickovi Swayzemu a své tehdejší ženě Demi Mooreové.

magazin.cz

Cage odmítl hrát Randy "The Ram" Robinsona ve filmu Wrestler, protože se bál, že nemá dost času, aby získal nutnou fyzičku . Na jeho místo nastoupil Mickey Rourke a skončilo to cenou BAFTA, Zlatým Globem a rolí v Iron Manovi 2.

magazin.cz

Původně měl hrát roli Indiany Jonese v Dobyvatelích Ztracené archy Tom Selleck, který odmítl, protože byl právě vázán v televizní sérii Magnum. Během pouhých tří týdnů ukecal režisér Steven Spielberg producenta George Lucase, aby tu roli dal Harrisonovi Fordovi.

magazin.cz

Policajt v Beverly Hills měla být původně vážně laděný thriller. Role byla nabídnuta Mickeymu Rourkeovi a později Sylvesteru Stallonemu. Oba odmítli a tak byl scénář přepsán na akční komedii, aby roli Axela Foleyho lépe seděla nové hvězdě jménem Eddie Murphy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 15