Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Spuštěn HudebniSeznam.cz

Inspirovali se v Csfd.cz nebo Last.fm

Symbolicky 20.10.2010 byla spuštěna databáze pro všechny hudební fandy.

Tvůrci Hudebního Seznamu otevřeli stránky, kde uživatelé ve velkém zjistí, jak interprety, alba či videoklipy hodnotí ostatní, co si o nich myslí.

„Už nás štvalo, že neexistují stránky, kde bychom mohli zjistit, jak je na tom song, interpret nebo videoklip co jsme včera slyšeli v rádiu, viděli v televizi, nebo odposlechli stažené na mp3. Realizace tohoto projektu trvala bezmála jeden rok. Chtěli jsme aby stránky byly dotažené pro nám podobné, prostě hudební čsfd.cz“.

Mraky možností

Na stránkách je databáze přes 90.000 hudebních interpretů, veškerá jejich stáhnutelná alba, songy s ukázkami a klipy. K tomu každodenní čerstvé novinky, nový interpreti, připravovaná cd a zbrusu nové klipy.

„Žánrově se bude jednat hlavně o zaniklý časopis Filter na kterém jsme vyrůstali“. Špičkou webu jsou tabulky těch nejvíce i nejméně úspěšných interpretů a tabulky nejlepších uživatelských recenzí.

magazin.cz


Souboj recenzentů
Ty nejlepší recenze na stránkách konají souboje proti sobě a nebo se nominují do žánrových časopisů, což je HS webová specialita. Vše patří do soutěže o nejlepšího recenzenta roku, která bude odměněna lístkem na oblíbeného interpreta, ať už je to kdokoliv.

Uživatel je za hvězdu
Jestliže uživatel chce založit třeba kamarádovu skupinu, může jí do HS přidat sám, stejně tak jako album, informace o interpretovi, videoklipy či jeho fotky a ostatní jej mohou hodnotit také.

„Chtěli bychom, aby nám fanoušci posílali i své amatérské videoreportáže. Tenhle web má být pro fanoušky, má z nich udělat součást novinařiny, udělat z nich hvězdy a tvořit stránky o nich. Takže do budoucna chceme udělat sekci s nejlepšími amatérskými reportážemi z koncertů“.

„Naším snem je vytvořit hudební databázi, která by ihned napadla uživatele na internetu při zamyšlení, kde seženu informace o svém oblíbeném interpretovi anebo nová doporučení od ostatních“.

www.hudebniseznam.cz:

magazin.cz


Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10