Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pán prstenů: Návrat krále / foto: Warner Bros

Hobitovi hrozí zpoždění: režisér Peter Jackson je v nemocnici!

Natáčení filmu Hobit stíhá jedna nepříjemnost za druhou – poslední je zdravotní stav režiséra sira Petera Jacksona, který skončil v nemocnici s prasklým žaludečním vředem.

Natáčení snímku, který je prequelem trilogie Pán prstenů, se už muselo vyrovnat s dlouhou a složitou stávkou novozélandských herců. Bylo to tak vážné, že Jackson dokonce v jedné fázi uvažoval o přesunutí natáčení filmu Hobit jinam.

magazin.cz
Režisérova mluvčí Melissa Boothová nyní potvrdila, že Peter Jackson byl ve středu přijat do nemocnice se silnými bolestmi břicha. Ukázalo se, že jde o prasklý vřed a že je nutná operace. Lékaři podle agentury AFP říkají, že by neměly nastat žádné komplikace a lze očekávat plné uzdravení, natáčení ale mělo začít již příští měsíc.

Stará parta pohromadě
„Operace nijak neovlivní práci na filmu Hobit kromě menšího zpoždění v začátku natáčení,“ řekla mluvčí. Odmítla však upřesnit, jak dlouhé zpoždění se dá očekávat.

Projekt se už zpozdil o několik let kvůli neshodám s Guillermem del Torem, který měl Hobita původně režírovat. Jackson se k této práci zavázal až v loňském roce. Příznivé je, že se v Tolkienově příběhu znovu objeví Elijah Wood jako Frodo a přidá se k němu i řada dalších herců z Pána prstenů – například Ian McKellen, Cate Blanchet a Orlando Bloom.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1