Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Angelina Jolie v Cyborg 2 / foto: Shutterstock

To byly začátky: první role ženských hvězd

Každý nějak začínal a občas jsou počátky úsměvné.

Angelia Jolie
Patrně největší hvězdou ženského pohlaví současnosti je Angelina Jolie – superžena, která hraje, věnuje se dobročinnosti, je několikanásobnou matkou a ještě vypadá, no neuvěřitelně krásně. Už její původ ji předurčil ke kariéře na stříbrném plátně – je dcerou herce Jona Voighta (vedle něho se poprvé postavila před kameru jako sedmiletá) a herečky Marcheline Bertrand.

Ovšem podle jejího první dospělé role byste asi neřekli, že z ní bude hvězda první velikosti. Cyborg 2: Glass Shadow – béčková slátanina, kde ztvárnila vedlejší roli. Ale i to stačilo, aby si jí všimli, a následně získala hlavní roli ve snímku Hackers.

magazin.cz

Natalie Portman
Izraelská kráska je letos nejžhavější kandidátkou na Oscara, a to za roli baletky Niny v dramatu Černá labuť. Také čeká své první dítě, takže je otázkou, zda zlatou sošku nebude přebírat v porodnici.

Natalie je jednou z nejvýraznějších hereček své generace. Začínala modelingem, a ten jí dopomohl k první roli v thrilleru Leon, kde ji po boku Jeana Reno nešlo přehlédnout. Hrála Mathildu, třináctiletou holčičku, která se spřátelí s nájemným vrahem a pronikne jeho tvrdou slupkou.

magazin.cz

Eva Mendes
Eva je z těch, které se nestydí svléknout. Několikrát své tělo odhalila například pro reklamy Calvina Kleina nebo organizaci ochránců zvířat PETA. Především je ale herečkou.

Poprvé se jako třiadvacetiletá objevila ve hororu Kukuřičné děti 5: Pole teroru. Film byl příšerný a její výkon také. To ostatně přiznala i Mendes. Aby její kariéra neskončila u vřískajících obětí v béčkových hororech, začala na sobě pracovat. Makala tvrdě, o tři roky později už stanula po boku Denzela Washingtona ve snímku Training Day a stala se z ní hvězda.

magazin.cz

Cate Blanchett
Se stoupající slávou se jí nevyhnuly role ve velkých filmech – často velkých spíše rozpočtem, nikoli výsledkem. Kate ale měla šťastnou ruku a dá se říct, že svůj propadák ještě nezažila.

S herectvím začínala až po ukončení studia historie a ekonomie na universitě v Melbourne. Brzy se prosadila v televizi v akčním krimiseriálu Police Rescue. O tři roky později už hrála ve filmovém dramatu Cesta do ráje po boku Glenn Close a Frances McDormand. Pak následovala cesta z Austrálie do Velké Británie a Hollywoodu.

magazin.cz


Drew Barrymore

Vnučka slavného herce Johna Barrymorea hrála už jako devítiměsíční robě v reklamě. Když jí bylo pět, objevila se po boku Williama Hurta v sci-fi hororu Mutace. Ale pak přišel Steven Spielberg...

V sedmi letech se z ní stala největší dětská filmová hvězda první poloviny osmdesátých let – kdo by neznal sladkou Gertie z filmu E. T. Mimozemšťan. Už v devíti letech byla závislá na drogách a alkoholu. Ale to už je jiný příběh.

magazin.cz


Scarlett Johansson

Dnes je Scarlet hvězdou první velikosti, už ve dvaceti hrála hlavní ženskou roli ve filmu Woodyho Allena Match Point – Hra osudu. Její začátky byly ovšem neslavné, v branži se používá slovo propadák. Prvním snímkem, kde se objevila, byl film Všude dobře, doma nejlíp, jehož podtitul zní „Antidepresivní roadmovie.“ Spíš klamavá reklama, z jeho neúspěchu dostali producenti jistě alespoň bolení hlavy.

magazin.cz

Jamie Lee Curtis
Možná nejslavnější role její matky – Janet Leigh ubodal Norman Bates ve sprše – předurčila osud i dcery. Když přijala ve dvaceti Jamie Lee Curtis roli ve dnes už kultovním hororu Halloween, tak asi netušila, že roli mladší sestřičky vraždícího maniaka Michaela Myerse bude hrát ještě ve čtyřiačtyřiceti.

Jakkoli by se to mohlo zdát, Jamie není herečkou jedné role. Dokázala se ze vřískající škatulky vyvléknout a projevila se jako vynikající komediální herečka.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 14