Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lewis Collins, Gordon Jackson, Martin Shaw / foto: London Weekend Television

Ve filmové verzi „Profesionálů“ by měli hrát Gerard Butler a Liam Neeson

Populární britský seriál "Profesionálové" se konečně dočká filmového zpracování a proslýchá se, že rolí agentů Bodieho a Doyla se ujmou Gerard Butler (41) a Liam Neeson (58).

Výběr režiséra sice zatím není jasný, ale filmová společnost Lionsgate už získala práva na seriál, který v televizi poprvé běžel v letech 1978 až 1983. Teď chystá výpravný film a výběr producenta napovídá, že by mohlo jít o něco opravdu velkolepého. Callum McDougall má totiž na svém kontě například produkci bondovek, jako jsou Casino Royale a Quantum of Solace.

Film by se měl odehrávat v současnosti a začínat v okamžiku, kdy šéf CI5 George Cowley znovu povolá do služby své nejlepší muže.


„Tato produkce bude mít humor a rychlé tempo původního televizního seriálu, ale bude přizpůsobená novému obecenstvu. Profesionály jsem miloval. Vyrostl jsem v sedmdesátých letech a možnost dostat postavy na velké plátno mne naprosto nadchla. Není mnoho třicet let starých britských pořadů, které by mohly i dnes zaujmout, ale tenhle mezi ně jistě patří,“ řekl podle serveru FemaleFirst výkonný ředitel společnosti Lionsgate Zygi Kamasa.

Zatím nikdo netuší, zda by se ve filmu objevili třeba ve vedlejších rolích i původní představitelé Bodieho a Doyla. Martin Shaw (66) hraje v britské televizi a v divadle. Lewis Collins (64) je také stále aktivní. Jejich původní šéf Gordon Jackson však zemřel již v roce 1990 ve věku šestašedesáti let.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1