Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Quasimodo nosí Pradu!

Hlavní hrdina romantického muzikálu Quasimodo s podtitulem ‚Kdysi se pro lásku umíralo‘ přilákal do Divadla Hybernia již 22 400 diváků

Někteří muži jsou zkrátka nepoučitelní! Nedbaje poučení: „nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“, stále se nešťastně zamilovávají do stejných žen. Hrbatý zvoník z pařížského chrámu Notre Dame podlehl kouzlu krásné Esmeraldy za uplynulé dva měsíce již osmadvacetkrát. A rozhodně to nebylo naposled! Hlavní hrdina romantického muzikálu Quasimodo s podtitulem ‚Kdysi se pro lásku umíralo‘ přilákal do Divadla Hybernia již 22 400 diváků a další netrpělivě čekají, až budou osudovému vzplanutí přihlížet. Zúčtování ke konci roku ale prozradilo i další zajímavá čísla.

Na kostýmy Esmeraldy, Quasimoda, Claudia Frolla, Phoeba a další obyvatele středověké Paříže se spotřebovalo přes 2 500 metrů látek. Některé z nich pocházejí z návrhářských dílen světových módních domů jako Giorgio Armani, Prada či Dolce & Gabbana. „Při výběru materiálů nebyl důležitý pouze efekt pro diváka, ale i komfort. Všechny kostýmy byly šity přesně na míru, podle zásad precizního krejčovského řemesla,“ popisuje Radka Sirková z návrhářského dua Chatty, jež herce šatilo.


magazin.cz



Oproti kostymérně se v maskérně zapotí mnohem více. Od slavností premiéry, která se konala 11. 11. 2011, spotřebovali již 6 400 mililitrů silikonu. Tím vylévá maskér Petr Fadrhons připravené odlitky obličeje Tomáše Trapla a Csongora Kassaie a vzniklou masku následně aplikuje hercům na tvář pomocí speciálního vteřinového lepidla. I jeho spotřeba prudce stoupá s každým představením, aktuálně překračuje půl litru. Zohavení Quasimoda je přitom náročné nejen finančně, ale i časově. Půl hodiny trvá zhotovení masky a hrbu, další půl hodinu pak zabere jejich odstraňování po závěrečné děkovačce. Na odličování se navíc používá speciální odličovadlo na silikony a také líh a vazelína, takže maskérna připomíná spíše malou laboratoř než vizážistické studio.

To ženské postavy to mají o poznání jednodušší, ačkoli i ony vyžadují zvláštní péči. Na rudé rty Esmeraldy už ‚padl‘ kilogram rtěnky, svůdný pohled si vyžádal tři čtvrtě litru řasenky a téměř půl kilogramu očních stínů prémiové kosmetiky ARTDECO. „Líčím i taneční role andělů a zla, které jsou trochu specifické, ale na jevišti vypadají efektně. Proto mají všichni nástup do maskérny hodinu a půl před představením.


magazin.cz



Když si spočítám, kolik se odehrálo představení, tak mi vychází, že postava Quasimoda, strávila již více než jeden den pouhou aplikací masky,“ prozradil maskér Petr Fadrhons. Podtrženo sečteno, Quasimoda musíte zkrátka vidět!

Podrobnosti na www.muzikal-zvonik.cz nebo na www.ticketportal.cz

 

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!