Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Naučte se snadněji dosahovat orgasmu!

Toužíte po něm. Chcete ho stále více. Pak se ale něco pokazí a vy si říkáte „tak nic, tak třeba příště“.

Dosažení orgasmu u ženy není  samozřejmostí. Existují však metody, které mu výrazně napomáhají. Vyzkoušejte je také!

Zatímco muži dosáhnou svého sexuálního vrcholu prakticky snadno a vždy, u žen může být orgasmus do jisté míry i problém. Podle průzkumu dosahují orgasmu nejčastěji ženy ve věkové kategorii od třiceti do pětatřiceti let. Tyto ženy svého vrcholu dosahují zhruba ve dvou třetinách všech případů erotického aktu. Oproti tomu velmi mladé dívky, věkově pod dvacet let, mají s dosažením orgasmu problém největší. K uspokojení dojde jen necelých dvacet procent.

Zajímavostí je, že vysoké procento dosažení orgasmu mají i ženy v důchodovém věku. Pokud se sexu stále věnují, bývá zpravidla také kvalitní a korunován orgasmem. Pokud ovšem nepatříte mezi ty nejšťastnější a máte s uspokojením během pohlavního aktu občas problém, můžete vyzkoušet některou z následujících metod.

magazin.cz

 

Kegelovy cviky

V praxi se velmi často doporučuje ženám posilovat pánevní dno. Pevné svaly v oblasti pánve totiž dokážou s orgasmem udělat doslova divy. Odborně se zmiňovaným cvikům říká „Kegelovy cviky“. Při cvičení je nutné zachovávat určitou pravidelnost. Cviky jde provádět kdekoliv, při různých činnostech, například při chůzi, sezení v práci, jízdě autem.

Při cvičení se zatínejte svaly, jako byste chtěla zadržet moč. A pak se uvolní. To se opakuje. Postup by se měl opakovat až třicetkrát za sebou, a to vždy po několika vteřinách. Pro začátečnice se doporučuje udržovat sevření do pěti vteřin a stejně dlouhou dobu odpočívat a pak opakovat. Po několika týdnech lze svaly zatínat až po dobu deset vteřin. To by mělo svaly posílit natolik, abyste při sexu dokázala dosáhnout orgasmu snadněji a pravidelně. Tato metoda může rovněž napomoci dosahování několika orgasmů za sebou.

 

Zadržte dech

Při samotném sexuálním aktu si můžete pomoci i tím, že zadržíte dech. Případně můžete dýchat méně a pomaleji. Ne nadarmo se používají při jistých sexuálních hrát metody jako je třeba lehké škrcení. Případně můžete zvolit i metodu opačnou; a sice dýchat zrychleně v krátkých intervalech. Díky tomu si naopak více rozproudíte krev a budete více vzrušena. Navíc při zrychleném, nikoli ale hlubokém, vdechování, se ve skutečnosti rovněž velké množství kyslíku do mozku nedostane. A efekt se opět přibližuje již zmiňovanému škrcení. A jedná se o bezpečnou metodu.

 

Nohy u sebe

Pokud si s partnerem v posteli jaksi nesednete a sex se vám nedaří, vyzkoušejte polohy, které ženě dovolí mít nohy co nejvíce u sebe. Díky tomu bude mužský pyj pevně sevřený, nebude vypadávat, a žena jeho pohyb ucítí a prožije intenzivněji. Takovéto polohy jsou vhodné hned z několika důvodů. Především nehrozí vyklouznutí ochablého či menšího penisu, navíc žena si v těchto polohách dokáže užít i s ne příliš dobře vybaveným mužem. A sama snadněji dosáhne orgasmu.

 

Nakupte si erotické pomůcky

Pokud se vám nechce do cvičení, rychlého dýchání a ani jedna z doporučovaných poloh není pro vás ta pravá, pak je na čase řešit problém s orgasmem jinou cestou – nákupem vhodných erotických pomůcek.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2