Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Sex z pohledu vědce: co všechno nám hrozí?

Zatímco většina z nás zná sex jako příjemnou činnost, vědci se na něj dívají jinak. Zkoumají, co všechno se při erotických hrátkách může stát, jak je vysoké riziko přenosu pohlavních chorob...

Víte, co všechno vám při sexu hrozí? Co všechno se může stát při nejrůznějších sexuálních praktikách? Jak se na sex dívají vědci?

Američtí vědci poměrně nedávno zjistili spojitost mezi rakovinou jícnu a orálním sexem. Skutečně nemusíte kouřit ani pít alkohol, aby se u vás objevil tento typ nádorového onemocnění. Stačí abyste se věnovali těmto erotickým praktikám. Při orálním sexu totiž hrozí přenos nebezpečného papilomaviru, který také způsobuje rakovinu děložního čípku (tou je ohroženo až 80 procent žen!). Během orálního sexu se nebezpečný virus dostane do vašich úst a může snadno způsobit rakovinu jícnu. Lékaři problém přenosu papilomaviru neustále zkoumají. Bohužel podle několika studií je také jisté riziko přenosu tohoto viru také při líbání.

Rádi v posteli zkoušíte nové a nové polohy? To byste se měli mít na pozoru! Vědci totiž zkoumali také Kámasútru. A k jakému dospěli závěru? Třetinu poloh, které Kámasútra obsahuje, údajně ani nelze praktikovat. Pokud se o to budete pokoušet, můžete se vážně zranit. Je znám například případ z Ruska, kdy muž při jedné takové poloze zůstal mezi stehny své ženy, které při styku dostala křeč. Páru musel pomoci lékař.

magazin.cz

 

Dánští vědci zase varují všechny muže, kteří rádi pijí Colu. Tento nápoj totiž mění složení spermatu. Výrazně se tak snižuje plodnost u mužů. Pokud tedy, pánové, chcete potomka, vyřaďte Colu ze svého jídelníčku. Údajně stačí k neplodnosti již litr Coly denně.

Ze studií odborníků také vyplývá, že obřízka dokáže snížit riziko nákazy virem HIV. Obřezaní muži prý mají sníženo riziko přenosu až o 60 procent. Jak je to možné? Lékaři si zatím nejsou jisti, ale pravděpodobně snižuje riziko přenosu odstranění tzv. Langerhansových buněk spolu s předkožkou. Tyto buňky na sebe totiž virus HIV dokáží silně vázat.

Američtí odborníci přišli také s varováním pro všechny muže, kteří užívají viagru, tedy lék na podporu erekce. Mužům užívajícím tento prostředek hrozí náhlá nedoslýchavost, časem se může sluch zhoršovat a zhoršovat a dojít k úplné hluchotě. Ztráta sluchu je jedním z vedlejších účinků viagry. Výrobci by ho měli podle nového nařízení uvádět v příbalových letácích.

magazin.cz

 

Podle Američanů se pohled na ženské pozadí rovná působení alkoholu či drogy. Alkohol a jiné návykové látky totiž ovlivňují stejnou část mozku, jako když se muž dívá na ženské pozadí.

Pokud chce žena zaručeně otěhotnět, měla by si najít ošklivého muže. Podle vědců jsou totiž méně atraktivní muži plodnější. Hezcí muži mají totiž většinou více sexuálních partnerek a častým sexem se snižuje kvalita jejich spermatu. Zato oškliví muži mají sperma kvalitnější.

Z výzkumů také vyplývá, že oholení muži mají sex mnohem častěji než ti vousatí. Nejvíce sexu si prý užijí muži, kteří se holí pětkrát týdně. Tomuto výzkumu ovšem odporují Britové, kteří tvrdí, že pro ženy jsou atraktivnější muži se strništěm. A teď si vyberte…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1