Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Slavné spisovatelky a jejich sexuální život

Každý se učil o Boženě Němcové nebo Magdaleně Dobromile Rettigové. Každý jistě zná jejich slavná díla, jako je například Babička. Víte ale, kolik milenců spisovatelky vystřídaly? Jaký byl jejich sexuální život?

Sofie Podlipská (1830–1879)

Sofie Podlipská psala svá díla ve stejné době jako její slavnější sestra Karolína Světlá či ještě známější Božena Němcová. Sofie Podlipská je známá například svými historickými romány nebo pohádkami pro děti. O dost zajímavější byl však život této české spisovatelky doby národního obrození.

magazin.cz

 

Sofie Podlipská poměrně brzy ovdověla, a vychovávala tak své děti sama. Lásku brzy našla u známého spisovatele Jaroslava Vrchlického (vlastním jménem Emil Frída). Jaroslav Vrchlický byl však mnohem mladší než Podlipská a takový vztah byl v tehdejší společnosti zcela nepřípustný. Protože spolu dvojice nemohla oficiálně žít, rozhodla se to Sofie Podlipská zařídit jinou cestou. Svou dceru Ludmilu za svého milovaného Vrchlického provdala a do domácnosti manželského páru se samozřejmě nastěhovala. Jistě si dokážete představit, jak taková domácnost asi vypadala. Hlavní slovo zde měla vždy Sofie Podlipská. Svou dceru také často poučovala a nedovolila jí na Vrchlického ani trochu zvýšit hlas nebo mu něco vytýkat. Spisovatelka si to zkrátka uměla dobře vymyslet, aby mohla být se svým milencem.

 

Magdalena Dobromila Rettigová (1785–1845)

Jistě každý z nás někdy slyšel o její slavné kuchařce (Domácí kuchařka aneb Pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské). Stejně tak je známá její rada: „vraž do toho tucet vajec“. Víte ale, jak na tom byla tato spisovatelka ve vztahu s muži?

Se svým o jedenáct let starším manželem Janem Rettigem se seznámila na jednom plese. Magdalenina matka byla na svou dceru hodně přísná a nechtěla jí dovolit, aby si Rettiga vzala. Nakonec však svolila. Spisovatelka byla však brzy z manželství zklamaná. Údajně prý jednou řekla, že kdyby jen věděla, co ji v manželském svazku čeká, raději by skočila do propasti.

magazin.cz

 

Se  svým manželem měla Magdalena Dobromila Rettigová dceru Jindřišku, která si vybudovala kariéru jako zpěvačka a herečka. Měla ovšem také nemanželské dítě, což její matka jen těžce nesla.

 

Božena Němcová (1820–1861)

O této slavné spisovatelce je známo, že v manželství nebyla zrovna moc spokojená. Proto svého manžela podváděla, za svůj život vystřídala hned několik milenců. Státní úředník Josef Němec ji zkrátka moc nepřitahoval. Mnohem raději měla spisovatelka mladé spisovatele a studenty medicíny. Často také své milence dokonce finančně podporovala, zatímco její vlastní děti doma hladověly.

magazin.cz

 

Jedním z mnoha milenců Boženy Němcové byl například mladičký doktor Vilém Dušan Lambl. S ním si spisovatelka začala románek v době, když léčil její nemocné děti. Vztah skončil ve chvíli, když Boženě Němcové zemřel syn Hynek. Jeho smrt si mladý lékař vyčítal a spisovatelku opustil. Němcová nějaký čas truchlila, ovšem zanedlouho už měla milence nového. A opět medika! Jmenoval se Hanuš Jurenka. Podle všeho se s ním začala Němcová scházet proto, že jí připomínal její dávnou lásku (samozřejmě medika) Ivana Helceleta. Milenců Božena Němcová vystřídala opravdu hodně.

 

Marie Majerová (1882–1967)

Marie Majerová se proslavila románem Robinsonka. Dále psala knihy, které se hodily tehdejšímu komunistickému režimu. O jejím pikantním sexuálním životě se však nemluvilo. Je to celkem pochopitelné. Majerová prý byla nymfomanka, podle některých přátel dokonce patologická.

Jejím známým příležitostným milencem byl například básník Stanislav Kostka Neumann. V jeho vile se často scházela společnost na bujarých večírcích, při kterých si Marie Majerová užívala sex s kým jen mohla. Spávala s Antonínem Boučkem a také s Karlem Tomanem. Podle Majerových přátel bylo celkem běžné, že se ráda chlubila tím, jak často chodí večer domů se zasychajícím spermatem na kalhotkách.

magazin.cz

 

Marie Majerová byla dvakrát vdaná. Není však divu, že ani jedno manželství nebylo šťastné. Manželé spisovatelce časté střídání milenců netolerovali.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3