Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

Potraviny pro sexuální zdraví každého muže

Že každý správný muž jí maso a zapíjí ho pivem? Pokud si však, pánové, chcete udržet sexuální zdraví, měli byste do svého jídelníčku zařadit raději jiné potraviny, než jen pořádný flák masa nebo alkoholické nápoje.

Ve vašem jídelníčku by neměla chybět čokoláda. Nejvhodnější je kvalitní hořká čokoláda, která dokáže pomoci s celou řadou problémů a navíc zlepší vaše sexuální zdraví. Kvalitní čokoláda přispívá ke zlepšení krevního oběhu. Díky přítomnosti flavonoidů zase čokoláda snižuje hladinu cholesterolu v krvi a krevní tlak. Muži, kteří mají problémy s erekcí, mají také často problémy s prokrvením. Pokud tedy zařadíte do svého jídelníčku jídla zdravá pro srdce, zajistíte si tak i kvalitní sex. Podobné účinky jako čokoláda má také zázvor.

 

magazin.cz

 

Důležitý zinek obsahují ořechy. Jimi také dodáme tělu bílkoviny a vlákninu. Pro muže jsou vhodné například pistácie, ve kterých je obsaženo velké množství rostlinných sterolů, které dokáží snížit hladinu cholesterolu v krvi. Látka zvaná selen zase posiluje imunitní systém a podporuje funkci štítné žlázy. Burské oříšky jsou zase zdrojem látky zvané arginin. Ta se často přidává do léků na podporu erekce.

Ztracenou chuť na sex vám mohou vrátit mořské plody, které dokonce mnoho odborníků považuje za afrodiziakum. Všechny mořské plody, tedy například mušle, krevety a také ústřice, obsahují velké množství zinku. Zinek udržuje v dobrém stavu srdce a reprodukční orgány, posiluje také imunitní systém. Zinek je tělu potřeba dodávat, jinak hrozí zhoršení kvality spermatu, v horším případě dokonce neplodnost. Zdrojem zinku je kromě mořských plodů také krůtí, kuřecí a hovězí maso.

magazin.cz

 

Svou mužnost si udržíte, pokud budete jíst vejce. Zázrakem ve vejcích jsou především proteiny, které mimo jiné pomáhají tvorbě svalů. Dále vejce obsahují lutein. Ten potřebujeme pro dobrý zrak. Železo z vajec nám zase dodává sílu.

Zázrakem pro sexuální zdraví mužů je také avokádo. Látky v něm přítomné účinně snižují hladinu cholesterolu v krvi. Udržovat zdravou hladinu cholesterolu je důležité pro zdravé cévy. A zdravé cévy jsou základem kvalitní erekce.

Zdraví sexuální život vám zaručí sója. Podle lékařů je právě sója tou nejlepší potravinou zabraňující vzniku rakoviny prostaty. Dokázal to i odborný výzkum, který  srovnával výsledky celkem čtyřiceti různých národních studií. Sója je skutečně výbornou potravinou pro sexuální zdraví mužů.

Pokud máte rádi maso a chcete si udržet sexuální zdraví, dopřejte si hovězí maso. V tomto mase je mnoho proteinů, které jsou důležité pro tvorbu svalstva a dodávají tělu vitalitu. Dále je hovězí maso zdrojem leucinu, aminokyselin a dalších látek, které dokáží zvýšit svalovou sílu výkonnost. Podobné látky jako hovězí maso obsahují také mléčné výrobky.

 

magazin.cz

 

Sexuální život vám zlepší a život také prodlouží ryby. Nejlepší je losos, sardinky nebo sleď. Najdeme v nich pro tělo prospěšné omega 3 nasycené mastné kyseliny, které dokáží ochránit před onemocněním srdce a cév. A jak již bylo zmíněno, zdravé srdce a cévy, to znamená i spokojený sexuální život.

Pánové, do jídelníčku zařaďte také zeleninu. Takový špenát nebo brokolice dokáže udržet ve zdravém stavu prostatu i zrak. V zelenině žluté a oranžové barvy najdeme zase betakaroten, lutein a vitamin C. Všechny tyto látky zabraňují zvětšování prostaty. Proti rakovině prostaty vás ochrání rajčata, a to díky látce zvané lykopen, která v rajčatech zůstane i po vaření. Pokud tedy nemáte rádi rajčata jako taková, alternativou může být třeba kečup nebo nejrůznější omáčky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1