Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Rozchod? Za sto tisíc ho přivedeme zpět!

Deset let poté, co v Japonsku frčeli profesionální „rozcházeči“, kteří se specializovali na ukončování neperspektivních partnerských vztahů, mají tam nyní žně agentury, které slibují: dáme vás zase dohromady!

Prý to dokážou, i když je dvojice od sebe několik měsíců a dokonce i let. V Tokiu existuje agentura Ladies Secret Service, která už dala úspěšně dohromady řadu párů. A přitom její služby nepatří zrovna k nejlevnějším. Naopak, je třeba zaplatit úctyhodné sumičky.

 

Ženy, které chtějí své bývalé partnery zpátky, vysolí měsíčně 700 tisíc jenů, což je něco okolo 113 tisíc korun. Přesto poptávka po službách agentury rok od roku roste. Zatímco v roce 2005 vyřizovala Ladies Secret Service 110 žádostí o pomoc, o rok později to bylo již 430 proseb a loni už přes osm stovek. Většinou jde o ženy ve věku mezi 20 a 40 lety.

 

V agentuře pracuje okolo tří stovek mužů a žen, kteří jsou vybíráni podle své schopnosti spřátelit se s vybranými „terči“ a přesvědčit je, že rozvod či rozchod s jejich ex byl tou největší chybou v jejich životech. Zaměstnanci agentury mají přitom k dispozici nejmodernější sledovací techniku, poradenskou službu a povolení jakkoli podvádět, aby dosáhli svého.

 
Náhodná setkání

Pracují tak, aby si nejdříve získali důvěru svého cíle, tráví s ním spoustu času, znají jeho koníčky, prostě se zcela naladí na jeho vlnu. Pak, když patří téměř k nejlepším přátelům nic netušícího muže, zahájí přesvědčovací práce. A většinou uspějí. Pár se pak třeba „náhodně“ setká na ulici nebo v místě, které evokuje společné šťastné vzpomínky.

 

„Zároveň ale v průběhu činnosti našeho agenta zaznamenáváme veškeré negativní připomínky, které má cíl na adresu našeho klienta. Ty pak klientovi v plném znění předáváme, aby případně mohl změnit své rozhodnutí dát a od znovuobnovení vztahu či snah o to upustit,“ vysvětlila šéfka agentury Jošiko Okawa.

 

Často se agenti, jak svým zaměstnancům Okawa říká, potýkají s problémem třetí osoby. Jednoduše si bývalý partner našel jinou dívku. V takovém případě agenti musejí nejdříve zařídit rozpad nového svazku, teprve pak pracují na obnově toho předešlého. „Pořádně si prošetříme nového partnera a pak už máme dost munice na jeho ´odstranění´,“ dodala.

 

Úspěšnost takových tažení se v Japonsku pohybuje okolo padesáti procent. Je to tedy risk, nebo zisk, šance jsou vždy půl na půl. Okawa věří, že příliv zákazníků ale jen tak nezmizí a bude stále růst.

Líbilo by se vám něco podobného v Česku?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 165