Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Láska, sex a fobie

Lásku a sex mnohdy nespojujeme pouze s potěšením. Láska nemusí být vždy krásná a sex příjemný. Někteří lidé totiž trpí zvláštními fobiemi, které jim potěšení z lásky i erotických hrátek mohou zkazit.

Amorafobie

Amorafobie se projevuje panickým strachem z lásky. Možná jste již někdy v životě potkali člověka, se kterým vám to klapalo v posteli, sex byl naprosto úžasný, ale dotyčný se bál navázat vážný vztah. V tom případě jste se možná setkali s osobou, která má panickou hrůzu z lásky, tedy amorafobii. Takový člověk se pak bojí zamilovat, dále déle trvající lásky a dlouhodobých vztahů. A věřte, že tato fobie dokáže pěkně znepříjemnit život.

 

Metrofobie

Pánové, skládáte často dámám komplimenty v podobě básní? V tom případě dávejte pozor, abyste nenarazili na ženu trpící metrofobií. U ní byste se úspěchu nedočkali. Metrofobie se totiž projevuje panickým strachem z poezie. Už jediný verš vám pak může pokazit sex, nebo dokonce vztah. Osobě trpící metrofobií tedy rozhodně nic nerecitujte.

magazin.cz

 

Erytrofobie

Erytrofobie, to je panická hrůza z červenání. Již při sebemenším zarudnutí obličeje pocítí postižený neuvěřitelný strach. Většinou je tento druh fobie spojen s přílišnou stydlivostí a také s nízkým sebevědomím dotyčné osoby. Není divu, že lidé trpící erytrofobií mají problémy v oblasti vztahů i sexu. Odborníci v tomto případě doporučují jen velmi krátkou sexuální předehru, u které by hrozilo projevení strachu. Pak si sex mohou partneři užít, aniž by ho fobie nějak narušila.

 

Xecolatofobie

Mezi spolehlivá afrodiziaka patří jistě čokoláda. Na tu ovšem můžete zapomenout, pokud má váš partner či partnerku panickou hrůzu z této pochoutky. Strachu se odborně říká xecolatofobie. Zatímco někteří z nás si bez čokolády nedokáží představit život, lidé s touto fobií si ho naopak neumí představit s ní. Člověka trpící touto fobií rozhodně nepotěšíte bonboniérou nebo tabulkou čokolády. Stejně tak se vyděsí, pokud jim budete chtít provádět čokoládou masáž či podobnou proceduru, jejíž nezbytnou součástí je právě tato pochoutka.

 

magazin.cz

 

Antrofobie

Pánové, pokud chcete dámu potěšit květinou, doufejte v to, že nenarazíte na ženu s antofobií, tedy strachem z květin. Ne vždy musí být tedy květina vhodným dárkem. A ještě jedna užitečná informace – největší hrůzu představuje pro lidi trpící touto fobií rudá růže.

 

Filemafobie

Tento druh fobie dokáže velmi pokazit vztah i erotické hrátky. Projevuje se totiž strachem z líbání. Zatímco někteří lidé mají líbání raději než samotný sex, připadá jim více vzrušující, jedinci s filemafobií se líbání vyhýbají, jak jen mohou. V partnerství to pak tito lidé nemají jednoduché.

magazin.cz

 

Keriofobie

Pokud jste romanticky založení a rádi trávíte večery při svíčkách, neměl by váš partner trpět keriofobií. Bál by se totiž svíček. Na večeři při hořících svíčkách pak můžete zapomenout.

 

Hafefobie

Tato fobie se projevuje panickou hrůzou z doteků, které jsou jiným lidem příjemné. Je téměř jisté, že s osobami postiženými hafefobií  se není možné věnovat erotickým hrátkám. Pokud už k něčemu takovému dojde, dotyčná osoba si sex vůbec neužije. Nesnese totiž ani pomyšlení na to, že by se měl někdo dotýkat jejího těla.

magazin.cz

 

Pokud milujete sex v přírodě, hlídejte si také, zda nemá váš partner či partnerka ornitofobii nebo apifobii. První zmiňovanou fobií je hrůza z ptáků, ta druhá je spojena se strachem z vosího bodnutí. Tyto fobie a milování v přírodě zkrátka nejdou dohromady.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!