Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

Hádky při rozvodu: Čeho všeho jsou lidé schopni?

Při svatebním obřadu si novomanželé většinou myslí, že spolu budou žít šťastně až do smrti. Mnoho manželských svazků však končí rozvodem. Rozvod manželů může probíhat bez větších komplikací, někdy ho však provází hádky a

Nejlepší variantu představuje případ, když se lidé při rozvodu rozumně domluví na rozdělení společného majetku a na budoucí péči o své děti či dalších záležitostech.

Rozumné a klidné jednání je však u rozvodového řízení spíše výjimečné. Časté jsou až nehezké tahanice o děti. Partneři se pak také často hádají i o sebemenší maličkosti. Mnohdy jde lidem jen o to, aby co nejvíce naštvali svůj nenáviděný protějšek. A rozvodové boje se pak rozpoutají naplno.

Rozvodoví právníci často řeší velmi bizarní situace. Mezi ně patří třeba hádky o oblíbenou zlatou rybičku v akváriu, nebo o své nejlepší potraviny z někdejší společné kuchyně. Možná se vám při představě o takových hádkách objeví úsměv na rtech, ale takové případy se opravdu stávají. Je pravdou, že právníci na tom často vydělávají nemalé peníze, které by jinak partneři mohli využít daleko rozumněji.

magazin.cz

 

Extrém v rozvodovém řízení představuje případ muže, který se svou ženou vedl boj o svou oblíbenou pánev. Jeho partnerka si totiž zmíněný kus kuchyňského vybavení vzala z jejich společné domácnosti ve chvíli, když se stěhovala do jiného bytu. Muže to velmi naštvalo, žena mu totiž vzala milovanou pánev, jeho oblíbené kuchyňské náčiní. Rozhodl se tedy mstít. Ženě vzal její zásnubní prsten.

Situace vyústila v hádky, kdy se bývalí partneři nebyli schopni domluvit na tom, kdo komu vrátí věc jako první. Hádali se zkrátka jako malé děti. Proto jim musel právník domluvit schůzku přesně napůl cesty mezi jejich novými domovy. Teprve pak si oba s otráveným výrazem ve tváři vrátili své věci.

Další právník zase musel jisté ženě pomoci se získáváním oblíbených potravin od svého bývalého manžela. Právník měl muže písemně požádat o to, aby ženě dal uzeného lososa a sklenici drahé hořčice, kterou měl odnést z jejich společného domova. Advokát sice své klientce vysvětloval, že finanční náklady na vyřizování situace budou mnohem vyšší, než kdyby si koupila lahůdky nové. Žena si však nenechala nic vymluvit.

Kuriózní případ řešil jiný právník. Manželé byli vlastníky jezdeckého centra a jednoho velmi vzácného koně. Rozvodové řízení se tak rázem změnilo v bitvu o to, kdo bude mít právo na vlastnictví jezdeckého centra i koně, ale také jeho semene.

magazin.cz

 

Právníci se často shodují na tom, že lidé velmi často dokáží řešit v klidu velmi závažné problémy. Malichernosti však provázejí nekonečné hádky a jejich řešení pak stojí nemalý finanční obnos, zvlášť v případech, kdy chtějí lidé dosáhnout svého a mstít se svému bývalému partnerovi.

Lidé si většinou ani neuvědomují, že se při rozvodových bojích sami sebe zesměšňují. Spíše by si však měli zachovat chladnou hlavu a v klidu o všem přemýšlet.

V tom nejhorším případě se partneři více zabývají malichernostmi, než aby se starali o své děti a jejich potřeby. Potomci tak mnohdy trpí celé rozvodové řízení.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!