Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Hudební vkus, vztahy a sex

Hudební vkus se liší takřka od člověka k člověku. Zatímco někdo je pravidelným návštěvníkem koncertů vážné hudby, jiný má rád pop či rock a další nedá dopustit třeba na zpívání s přáteli jen tak za doprovodu kytary či klav

Po přečtení následujících řádků se možná budete na schůzkách svého protějšku ptát na to, jako má rád hudbu. Odborníci totiž tvrdí, že hudební vkus úzce souvisí s kvalitou vztahu i se sexuálním životem každého z nás.

Jak se shodují odborníci, naše oblíbená hudba se odráží ve vlastnostech každého člověka a dokonce dokáže předurčit, jak kvalitní budou vztahy, které jedince naváže s dalšími osobami. Existuje údajně velká pravděpodobnost, že pokud nemají partneři vzájemně v lásce hudební vkus toho druhého, nejspíš se u nich objeví i neshody ve vztahu a v sexu jim to také nebude zrovna dobře klapat.

 

magazin.cz

 

Již v době dospívání se stává hudba jakýmsi symbolem každého jedince. Podle hudebního vkusu lidé soudí druhé ve svém okolí, jejich vlastní oblíbená hudba pak vyjadřuje mnohdy jejich vlastní názory či pohled na svět. Třeba takové dítě se sklony rebela bude později preferovat i „rebelský“ styl hudby a možná i života. Psychologové tvrdí, že vyjádřením svých postojů pomocí oblíbeného hudebního stylu lidé okolí demonstrují jakousi rovnováhu mezi příslušností ke skupině jedinců a svou vlastní originalitou.

Mnoho osob si vybírá takový hudební styl, který se líbí také jeho přátelům. Přitom ale hledají i pouze svého vlastního umělce, jehož tvorba se líbí jenom jim a který také přesně vystihuje jejich individualitu. Psychologové a další odborníci při svých studiích podrobně prozkoumali jednotlivé typy osobností podle toho, jako hudbu mají rádi. Jací tedy jsme podle hudebního vkusu?

 

Rockovou muziku poslouchají údajně hlavně lidé společensky uvědomělí a rebelové. Rebelský způsob života je také častým námětem některých rockových skupin.

Popová hudba spojuje své posluchače s faktem, že si dokáží cenit pohlavních rolí ve společnosti, ale také se často přizpůsobují většině a uznávají dominantní názory druhých.

 

magazin.cz

 

Blues, jazz, klasická hudba a folk, to jsou hudební směry vlastní osobám velmi liberálním. Posluchači takové muziky se také nebojí ničeho nového, naopak jsou dalším zážitkům plně otevřeni.

Snad nejhůře dopadli ve studiích psychologů příznivci country muziky. Proč? Ženy – milovnice country stylu prý tolik nepřitahují osoby opačného pohlaví, jako příznivkyně jiných hudebních stylů. A pánové, kteří mají rádi country, jsou zase nejméně atraktivními protějšky pro ženy.

V případě heavy metalu nedopadli muži vůbec špatně. Ze studií vyplývá, že muži, kteří preferují tento styl hudby, jsou velmi přitažliví pro ženy. S atraktivitou žen milujících heavy metal to je už trochu horší, pro muže nejsou zkrátka tak přitažlivé.

magazin.cz

 

Klasická hudba je pak přesným opakem heavy metalu co se mezilidských vztahů týká. Ženy, které mají v lásce klasickou hudbu, velmi přitahují osoby opačného pohlaví. Pokud však je mužova oblíbená hudba právě ta klasická, u žen moc úspěchu nesklidí, protože je moc nepřitahují.

Psychologové také došli k závěru, že ženy mají jistou slabost pro muže se stejným hudebním vkusem, jako mají samy. V opačném případě, tedy že by měli muži slabost pro hudebně stejně založené ženy, to už tolik neplatí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3