Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Proč u mužů mizí chuť na sex?

Myslíte si, že muži myslí na sex neustále a pořád na něj mají chuť? Tak to se mýlíte. Možná si některé z žen všimly, že jejich partner už nemá náladu na erotické hrátky tak často, jako tomu bylo dřív. Existuje hned několik dův

Muži nebudou mít velkou chuť na sex, pokud začne jejich partnerka zanedbávat svůj vzhled. Na počátku vztahu vše ovlivňuje zamilovanost, a také proto chce být žena pro svého partnera krásná a dokonalá, a to jak ve společnosti, tak i v pohodlí domova. Ani v domácnosti tedy nechodí ženy v sepraném triku a ušmudlaných teplácích, obléká si sexy spodní prádélko, upravuje si účes i make-up. Ovšem za nějaký čas si už dámy nepotřebují partnera získávat a nelámou si hlavu s oblečením i vzhledem. A se zanedbaným zevnějškem ženy zmizí i chuť na sex u muže.

Chuť na sex u mužů může zabít i sebepodceňování partnerky. Nebo si snad myslíte, že pokud budou pánové neustále poslouchat od své partnerky, jak je ošklivá, tlustá a podobné věci, že bude myslet na erotické hrátky? Mnohdy si muž začne ženu představovat nedokonalou podle jejich vlastních slov a chuť na sex je hned pryč.

magazin.cz

 

Odborníci se shodují na tom, že v tomto případě velmi záleží na sebevědomí ženy. Zdravě sebevědomá partnerka je pro muže atraktivní a smyslná. Její sebevědomí působí na partnera mnohdy jako afrodiziakum. A dámy, pokud jste sebevědomá, váš partner pak snáze přehlédne všechny vaše nedostatky.

 

Příliš přecitlivělé ženy také u mužů neprobudí vášeň, spíše naopak. Neustálý pláč partnerky zabije u mužů chuť na sex. Pánům se to zkrátka nelíbí, a to z jednoho prostého důvodu. Jenom málo jedinců mužského pohlaví má ochranitelské pudy. Podle studií dokonce nemalé procento mužů vzrušuje žena, která se nebojí naštvat a klidně i bouchnout dveřmi.

Nervozita a chuť na sex, to také nejde dohromady. A co muži opravdu nemají rádi, to jsou neustále naštvané a nespokojené ženy. Je pochopitelné, že ne vždy máme dobrou náladu, ale nemělo by se to stát pravidlem. Dlouhodobý vztah s naštvaným a nespokojeným člověkem je prakticky nemožný. A muže nebude také dlouho bavit si svou partnerku stále usmiřovat a rozveselovat.

Muži jsou rádi často chváleni, ať už za cokoliv. Oni to prostě potřebují. Žena by tedy měla svému partnerovi často říkat, co dělá dobře, že mu to dnes sluší a jak je skvělým mužem pro život. Pro mužské ego je zkrátka důležité dodávat pravidelně jistou dávku sebevědomí. Pokud to partnerka svému protějšku dopřeje, nezmizí u něj i chuť na sex.

magazin.cz

 

Chuť však zmizí v případě, že muž neustále neslyší od své partnerky nic jiného kritiku a výčitky. Nikdo ani dlouhodobě nesnese poslouchat, co všechno dělá špatně. A muž pak rozhodně nebude mít chuť na erotické hrátky s někým, kdo ho neustále kritizuje.

Spolehlivě odstraní chuť na sex žárlivost. V rozumné míře je pro vztah dobrá, ale nic se nesmí přehánět. Muži i ženy mají pochopitelně rádi pocit, že o ně má někdo zájem a bojí se, aby o ně partner nepřišel. To je v pořádku. Ale neustálé hysterické žárlivé scény, když se partner jenom otočí za jinou pohlednou ženu, to už je problém. Každý spokojený vztah má jako základ důvěru, ale i jistou dávku svobody.

 

Přehnaně dominantní ženy mohou být pro muže zprvu atraktivní, dlouhodobé soužití s ní však není jednoduché a jen málokterý z pánů by s takovou dámou chtěl žít. Každý muž touží být čas od času jakýmsi ochráncem, na kterého se může žena spolehnout a opřít se o něj. Pokud je tomu naopak, mohou muži zažívat pocit zbytečnosti.

Mužům neprospívá ve vztahu emoční závislost. Volnost by měla mít své místo v každém vztahu. Člověk by měl být schopný udělat krok i bez svého partnera. Jinak začne jednomu z partnerů zmíněná volnost chybět a ve vztahu bude trpět. A to se projeví i v sexuálním životě.

magazin.cz

 

Na kvalitě sexuálního života se podepíše i to, že partnerka svého partnera neustále odmítá. Pravidelné výmluvy ženy o bolavé hlavě, že nemají zrovna náladu a chuť, není potom divu, že muž uspokojí své sexuální potřeby jinde. Pokud muže jeho partnerka neustále odmítá, začne o vztahu pochybovat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5