Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Láska k nakupování / foto: shutterstock

Kolik utratíte za lásku?

I přes celou řadu průzkumů provedených před svátkem sv. Valentýna zůstává nejasné, kolik láska vlastně stojí.

Jedna anketa ukazuje, že lidé utrácejí za dárky milovanému či milované na Valentýna v průměru 2400 Kč, jiná studie zase odhaduje, že je to o 1700 Kč méně.

Ale i tak se zdá jasné, že muži, zvláště ve věku mezi 25 a 34 lety, utrácejí za valentýnské dárky čím dál tím více. Svátek zamilovaných se stal ohromným byznysem a zdá se, že kupující neváhají svou lásku projevovat penězi. Průměrný občan dostane na svatého Valentýna do schránky víc reklamních letáků než přání se srdíčky.

Když tucet, tak tucet
Dárky se různí, ale muži zůstávají muži, a například majitelka květinářství Laura Taylorová v britském Poytonu říká, že většina objednávek na růže přijde až ve středu nebo dnes, tedy v den svátku samotného. "Nevím, jestli si muži dělají hlavu s tím, kolik přesně utratí. Když si řeknou, že koupí tucet rudých růží, tak je prostě koupí," říká.

Ona sama si za tucet rudých růží počítá v přepočtu asi 3000 korun, zatímco tucet růžových růží přijde o tisícovku méně. V Čechách jsou muži šťastnější - dvanáct růží na dlouhém stonku je vyjde jen zhruba na 900 korun.

Většina lidí na Valentýna kupuje květiny a čokolády, ale podle průzkumu společnosti Alpharooms.com je hodně lidí i připraveno na to, že je dárky zklamou, především ženy.

A jaké jsou nejméně vítané dárky? Nevkusné, křiklavé spodní prádlo, levná voňavka a levné květiny od benzínové pumpy. Muži se zase duševně připravují na nepříliš chutné jídlo v předražené restauraci, za které budou muset sami platit.

Kolik plánujete utratit vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 125