Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Seznamka vybírá podle… zápachu!

Způsobů, jak se seznámit, je mnoho. Byly už tu schůzky naslepo, řada lidí si přišla na chuť online. Jistě ale uznáte, že muž či žena vašich snů vám musí hlavně vonět. A na to vsadila jedna seznamovací agentura!

V propagačních materiálech tvrdí, že klíč k nalezení dokonalého partnera je zcela jistě v jeho tělesné vůni. Agentura přitom dodává, že ženy preferují muže, kteří voní zcela jinak než ony samy a stejně tak to platí naopak. Neznamená to ale, že budete celé dny očichávat katalog tělesných pachů jednotlivých klientů firmy, díkybohu. Vše je vyřešeno jinak.

 
Lepší sex

ScientificMatch, jak se firma jmenuje, vám za tisíc liber analyzuje DNA, zaměřuje se přitom na geny spojené s charakteristickou vůní potu a výsledek pak porovná se seznamem potenciálních nápadníků se zcela odlišným tělesným pachem.

 

Službu agentura prezentuje jako vůbec první svého druhu, která dokáže najít to správné rande na základě chemické atraktivity jednotlivých lidí. Opírá se přitom o sérii vědeckých studií, které prý prokázaly, že protiklady se přitahují. Ano, to je staré pořekadlo, ale zdá se, že platí i ve světě pachů a vůní.

 

ScientificMatch zatím funguje jen za mořem, založena byla v americkém Bostonu. Na expanzi do Evropy to zatím nevypadá, ale třeba se nápadu chytne některá z evropských seznamovacích agentur. Proč by to měla udělat? Podle zakladatele firmy si totiž páry vzniklé na základě chemické shody užijí mnohem lepší sex než ty ostatní.

„Mají také menší sklony k vzájemným podvodům a nevěrám. Jejich sexuální život je mnohem uspokojivější. To jsou výhody tohoto typu seznámení. Jsem přesvědčen, že každý z našich zákazníků najde spřízněnou duši a stráví s ní zbytek života,“ uvedl Eric Holzle.

Očicháváte si svého partnera?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 54