Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejlepší přírodní afrodiziaka

Občas to asi každému v posteli trochu neklape. Naštěstí existuje celá řada afrodiziak, které nám vrátí či zvýší sexuální touhu. A mnoho jich najdeme na vlastní zahrádce nebo třeba i mezi běžně používanými potravinami v kuchyni.

Česnek

Česnek je nejčastěji využíván při léčbě chřipky a nachlazení, své uplatnění však najde i jako afrodiziakum. Výrazně totiž dokáže podpořit krevní oběh a prokrvit pohlavní orgány. Pozor by si ale měli dát lidé užívající léky na vysoký krevní tlak. Česnek totiž často zvyšuje jejich účinky. Pokud vám vadí nepříjemný pach z úst po česneku, zmírníte ho čerstvou petrželkou.

 

Celer

Celer zvyšuje potenci u mužů. Také povzbuzuje touhu, a to i u žen. Všeobecně je to však vhodnější afrodiziakum pro muže než pro ženy, a to z důvodu vysokého obsahu hořčíku.

magazin.cz

 

Bazalka

Jedná se o velmi oblíbenou bylinku v kuchyni se specifickou vůní i chutí. Zažene stres a podporuje chuť k jídlu. Věděli jste ale, že je také výborným afrodiziakem? Zvyšuje citlivost pohlavních orgánů a vyvolá i vášeň.

 

Zázvor

Zázvor pomáhá podpořit trávení, zmírňuje bolesti hlavy a projevy nachlazení. To ovšem nejsou jediné kladné vlastnosti tohoto kořene. Už ve starověku se o něm mluvilo jako o afrodiziaku. Dokáže zvýšit sexuální výkonnost. U žen zase podporuje citlivost erotogenních zón. Zázvor je výbornou přísadou k rýži, salátu i masu. Seženete ho čerstvý i sušený.

magazin.cz
 

Pepř

Toto koření používá každý takřka denně. I malé množství pepře přidaného do jídla zvyšuje erotickou touhu. Kromě toho má zlepšit i erekci.

magazin.cz

 

Rozmarýn

Rozmarýn má samozřejmě své hlavní využití v kuchyni, poslouží však také jako afrodiziakum. Podpoří totiž krevní oběh a prokrví pohlavní orgány. Pokud si pořídíte tělový olej s obsahem rozmarýnu, můžete vyzkoušet vzrušující erotickou masáž. Klidně si dopřejte i rozmarýnovou koupel.

 

Vanilka

Vanilku jistě poznáte po vůni, kvůli které se často i přidává do nejrůznějších pokrmů. Kromě svého širokého využití v potravinářství najde vanilka své uplatnění i jako afrodiziakum. Povzbuzuje totiž a také posiluje. Olej z vanilky je často přidáván do tinktur, které pak zlepšují prožitky a citlivost erotogenních zón. Tinktura se do těla lépe vstřebá při masáži. A tu můžete provést ve dvou, což bude jistě dobrou předehrou.

 

magazin.cz

 

Hřebíček

Silice z tohoto koření se přidává do parfémů, koupelových směsí nebo vonných olejíčků. Hřebíček je známý pro své hřejivé účinky, také posiluje smysly. Stačí ho přidat do jídla a jistě se ve vás probudí vášeň.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!