Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Předstírání orgasmu není nic špatného

Věřili byste tomu, že partnerskému vztahu může být prospěšné sledování romantických komedií? Víte, že když mají muži nízkou hladinu cholesterolu v krvi, jsou lepšími a výkonnějšími milenci?

Přestože vše výše zmíněné zní trochu úsměvně, je to pravda. Jedná se o výsledky seriózních vědeckých výzkumů a odborných studií. Chcete znát další kuriózní fakta z oblasti partnerských vztahů? Čtěte dál!

Každý určitě už někdy slyšel, že se protiklady přitahují. To však popírají vědecké výzkumy. Odborníci by tedy spíše propagovali úsloví, že „vrána k vráně sedá“. Američtí vědci dokonce přišli na to, že si lidé podvědomě vybírají partnery s podobnou DNA, jako mají sami.

Další skupina odborníků přišla na to, jak je možné snížit riziko rozvodu až o padesát procent. A v čem že tkví tajemství spokojeného manželství? Ve společném sledování romantických filmů, zvláště komedií. Vědci, kteří se na tomto výzkumu podíleli, ale upozorňují, že by partneři poté měli hovořit o svém vztahu na základě kontextu shlédnutého filmu.

Vědci se zaměřili i na počet sexuálních partnerů. To má údajně na svědomí náš mozek. V něm je prostě „nastaveno“, že člověk sex potřebuje, a to hodně. A tím pádem tedy i více sexuálních partnerů. Alespoň to tvrdí odborníci z Kalifornské univerzity.

 

magazin.cz

 

Problémy s erekcí může mít mimo jiné na svědomí vysoká hladina cholesterolu v krvi. Pokud se u muže tato potíž objeví, měl by tedy vědět o možném riziku vzniku kardiovaskulárních chorob. A je vědecky dokázáno, že zmizí problém s erekcí u mužů, kteří začali nějakým způsobem bojovat s vysokým cholesterolem.

K zajímavým výsledkům dospěli vědci z univerzity v Ohiu. Podle nich způsobuje nejčastěji hádky v partnerských vztazích nízká hladina cukru v krvi jednoho, nebo i obou partnerů. Nízkou hladinu cukru v krvi způsobuje mnoho faktorů, na vině je často hlad. Než se tedy začnete s partnerem či partnerkou hádat, raději se pořádně najezte.

Jsou ve vašem vztahu problémy na denním pořádku? Možná jen do výčtu vašich vlastností nepatří pokora. Tým holandských odborníků totiž prováděl studii, při které vyšlo najevo, že pokorných lidí si jejich okolí více cení a také jim častěji vyjde vstříc. A to se hodí i v partnerských vztazích.

magazin.cz

 

Pro páry je údajně tou nejlepší dovolenou ta ve formě tzv. road trip. Sice se vám to zprvu nemusí zdát moc ideální, ale spíše nepohodlné, pro váš vztah je to však pozitivní. Ono totiž není zas tak špatné trávit ve dvou dlouhý čas v malém a uzavřeném prostoru auta. Pak spolu musíte dobře vycházet, případně řešit problémy, které se při cestě vyskytnou. To vše vás s vaším protějškem jistým způsobem stmelí.

Ženy mají skvělou schopnost, kdy umí změnit svůj hlas tak, že zní opačnému pohlaví přitažlivě. Muži něco podobného nedokáží. A pokud se o to pokusí, ženy to vnímají mnohem hůře, než když pánové mluví svým obvyklým hlasem.

Ve Skotsku vědci zjistili, že ženy jsou pro muže více atraktivní, když neužívají hormonální antikoncepci. Ovšem ženy, které antikoncepci berou, jsou ve vztahu častěji spokojenější a nechtějí se tolik rozcházet.

 

Podle odborníků má menstruace na svědomí to, jaké typy mužů se ženě líbí. Pokud totiž žena menstruuje, spoléhá se při výběru muže hlavně na svůj rozum. V tomto období ji tedy přitahují takové osoby opačného pohlaví, na které se můžou spolehnout a dokáží svou partnerku ochránit před nebezpečím. Na tyto vlastnosti mužů pak po zbytek měsíce ženy už moc nemyslí.

Němečtí vědci by mohli prohlásit, že předstírání orgasmu není nic špatného. Provedli totiž výzkum, ze kterého vyšlo najevo, že pokud žena při sexu předstírá orgasmus, sama má z pohlavního styku větší potěšení.

magazin.cz

Potěšení ze sexu je prý prokazatelně lepší a silnější, když po samotném aktu následuje mazlení, líbání a něžné doteky. A takto se údajně zlepší i vztah. Celé kouzlo spočívá v uvolnění hormonů štěstí.

Holandští vědci zjistili, co se s námi děje, když se čerstvě zamilujeme. Náš mozek se chová podobně jako v případě obsesivně kompulzivní poruchy. Proto nemyslíte na nic jiného, než na svůj nový protějšek a na nic jiného se nedokážete soustředit.

Chcete udělat něco dobrého pro své kosti? Pusťte do svého života lásku! Muži, kteří žijí ve spokojeném manželství, mají lepší kvalitu kostí. Přišli na to vědci z Kalifornie.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!