Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sex při menstruaci: Tabuizované téma?

Sex při menstruaci – pro někoho běžná věc, pro někoho tabu. Některé ženy si během menstruace milování více užívají, zatímco jiné o něčem takovém nechtějí ani slyšet. Měl by být sex v době menstruace tabu? Je na tom něco špa

Pohlavní styk během menstruace, to je téma, na které ještě dnes existují rozporuplné názory. Jedna skupina lidí se domnívá, že je provozování sexu v této době nehygienické, a proto tedy nepřipadá v úvahu. Někdo zase nedá na milování během menstruace dopustit. Hlavně některé ženy ho totiž právě tehdy, když mají své dny, prožívají intenzivněji.

Odborníci většinou sex během menstruace nijak neodsuzují, jenom je nutné dodržovat několik, a to hlavně hygienických, pravidel. Ačkoliv se stále jedná o tabuizované téma, ve skutečnosti na tom není nic špatného. Naopak, může mít celou řadu výhod. Pohlavní styk během menstruace je však zcela individuální záležitostí. Je tedy jen a jen na vás, zda ho budete provozovat či nikoliv.

Ženy, které trápí bolestivá menstruace, by si například sex během svých dnů neměly odpírat. Může jim totiž ulevit od nepříjemných křečí. Při orgasmu dochází v těle k produkci endorfinů, což jsou hormony, které jsou mimo jiné schopné zmírnit menstruační bolesti.

 

magazin.cz

 

Některé ženy dokonce nejsou schopné dosáhnout vyvrcholení v jinou dobu, než během svých dnů. Není tedy divu, že sex v tomto období přímo vyhledávají. Ovšem poměrně často mají muži odpor k tomu, aby spali se ženou, která krvácí.

Ženské pohlavní orgány jsou během menstruace více prokrvené a citlivější. Také se zvyšuje hladina hormonů v těle, a to je důvod, proč mají některé ženy během svých dnů větší chuť na sex. Větší citlivost pohlavních orgánů pak může způsobit i intenzivnější orgasmus.

Vědci provedli výzkum, při kterém přišli na to, že pozitivní vliv pro ženy může mít i to, pokud do ní muž během menstruace ejakuluje. Tak se menstruace klidně o několik dní zkrátí, bude slabší a ne tolik bolestivá.

magazin.cz

 

Ne všechny milostné polohy jsou při menstruaci vhodné. Nejideálnější je asi misionář. Pokud totiž žena leží na zádech, minimalizuje se krvácení. Partner pak může do své partnerky proniknout hluboko, což uvolní napětí i křeče v podbřišku. Další vhodnou pozicí je ta, při níž je žena nahoře, a může tak sama určovat hloubku průniku partnerova penisu tak, aby jí to bylo příjemné. Zároveň dojde i k uvolnění pánve a zmírnění bolestí.

Hygiena je základ. Pokud si tedy užíváte sex i v době, kdy žena menstruuje, dodržujte hygienu obzvláště pečlivě. Sprcha pro oba partnery před i po pohlavním styku by měla být samozřejmostí. Ženy si klidně mohou dopřát teplou a dlouhou sprchu, kdy se uvolní a hned se budou i lépe cítit. Sex přímo ve sprše také není od věci, zvláště pokud máte strach z toho, že byste mohli ušpinit například povlečení od krve. Této nehodě se ve sprše vyhnete. Hygienu rozhodně nepodceňujte. Pak budete moci zapomenout na nepříjemné komplikace, jako jsou třeba záněty či infekce.

 

magazin.cz

 

Sex během menstruace nemá jenom pozitiva, ale také nevýhody. Někteří odborníci dokonce tvrdí, že během menstruace se zvyšuje riziko přenosu pohlavních chorob či infekcí. Rozhodně se tedy ochranu nevyplatí podceňovat (a to nejen v době menstruace).

Málokdo si uvědomí, že žena může otěhotnět i v době menstruace. Některé páry dokonce na menstruaci spoléhají jako na antikoncepci. A na to možná jednou doplatí. Příroda je zkrátka nevyzpytatelná. Spermie navíc mohou v těle ženy přežít klidně i několik dní, což je sice výjimečné, nicméně stává se to. A pak stačí, aby žena ovulovala. Ovulace klidně proběhne hned po menstruaci. Stačí takováto souhra náhod a hned dojde ke zrození nového života.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!