Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sex a alkohol

Pokud se spojí sex a alkohol, nemusí to dobře dopadnout. Jedna nebo dvě sklenky vína mohou pomoci k příjemnému uvolnění, ovšem jedna či dvě lahve už nevěstí nic dobrého.

V jistých situacích spolu tvoří sex a alkohol vcelku dobrou dvojici. Pár skleniček nás uvolní, odstraní zábrany a trochu podpoří fantazii. Zkrátka se dostanete do té správné nálady. Dle jednoho australského výzkumu je alkohol pravidelnou součástí předehry 75 procent žen. Polovina dotazovaných respondentů má dokonce raději pohlavní styk, kterému předcházelo popíjení alkoholu. A celých šest procent žen dokonce nikdy nezažilo sex bez předchozí konzumace alkoholu. Takové jednání určitě není v pořádku. Ideálně bychom si sex měli užít i bez konzumace alkoholu, který má totiž mnoho stinných stránek.

magazin.cz

 

Riziko

Pokud se spojí sex a alkohol, představuje to určitě riziko, ať už morální či zdravotní. Alkohol, jak známo, odstraňuje zábrany. A s nimi pak mizí i opatrnost. Často se člověk vyspí s někým, s kým by do postele za normálních podmínek nevlezl. To je morální riziko. To zdravotní představuje nechtěné těhotenství a pohlavní choroby.

Psychologové také varují, že ženám pod vlivem alkoholu častěji hrozí, že se stanou obětí násilí, a to včetně sexuálního.

 

Nekonečný sex

Pokud pánové trpí na předčasnou ejakulaci, mohou si před sexem dopřát malé množství alkoholu. Tím ovšem pozitivní účinky alkoholu končí. Pokud muži konzumují alkohol pravidelně, nebo popíjejí hodně před pohlavním stykem, může se časem snížit zájem o sex, zhorší se kvalita spermatu a také se snižuje schopnost dosáhnout ejakulace. To už asi zažil každý muž, který to s alkoholem před sexem trochu přehnal. Erekce sice trvá klidně dlouho, ale vyvrcholení nepřichází a nepřichází. A sex se tak zdá nekonečný, což není příjemné ani jednomu z partnerů.

magazin.cz

 

Neschopnost dosáhnout orgasmu

Také ženy mají problém po požití alkoholu dosáhnout vyvrcholení. A pokud žena opravdu „přebrala“, orgasmus se nesjpíš vůbec nedostaví. Dámy by si měly také uvědomit, že pokud jsou opilé, nemusí vždy vypadat jako roztoužení a atraktivní ženy, ale působí spíše neestetickým dojmem.

magazin.cz

 

Alkohol – ano či ne?

Negativních účinků alkoholu na lidský organismus je více než dost. Co se sexuálního života týče, způsobuje neschopnost dosažení ejakulace, negativně ovlivňuje plodnost a často má na svědomí rizikové sexuální chování. Ovšem je nesporné, že pár skleniček alkoholu pomáhá k uvolnění a odstraňuje zábrany. Pokud se žena před partnerem třeba stydí svléknout nebo má jeden z dvojice trauma z předchozích vztahů, sklenička vína či dvě jim mohou pomoci. Ovšem nikdy nezapomínejte na to, že alkohol je návyková látka.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!