Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jak překonat partnerskou krizi

Na každém vztahu se především musí pracovat, pokud chceme být s partnerem šťastní. Pokud čekáte, že se nemusíte ve vztahu o nic snažit a štěstí a spokojenost vám vydrží navždy, pletete se.

Krize nezřídka vyústí až v rozpad vztahu. Ovšem každou krizi můžete s trochou snahy překonat, a tak se znovu budete s partnerem cítit skvěle, jako kdybyste se do sebe znovu zamilovali.

 

Zpátky na začátek

Vzpomínáte si na tu krásnou dobu, kdy jste do sebe byli s partnerem čerstvě zamilovaní, neudělali jste bez sebe ani krok a užívali si naplno společně trávené chvíle? Proč si tedy toto štěstí nezopakovat? Domluvte si se svým partnerem či partnerkou schůzku. Třeba na místě, kde jste se poprvé sešli. To ještě více prohloubí vaše společné vzpomínky na krásné chvíle. Zapomeňte chvíli na každodenní starosti a užívejte si jeden druhého. Alespoň jeden den v týdnu si najděte čas, který budete trávit pouze se svým protějškem, věnovat se společným koníčkům, či se jenom doma koukat na oblíbený film nebo si zajděte na večeři.

magazin.cz

 

Společné zájmy

Možná i vy se točíte v začarovaném kruhu. Ráno jdete do práce, unavení se domů vracíte až večer. Neustálé povinnosti vás nenechají chvíli v klidu a není divu, že jste čas od času otrávení a protivní. A to bohužel vaší krizi ve vztahu jenom více prohloubí. Nezapomínejte na to, že potřebujete také čas na odpočinek a odreagování, jinak se ze zaběhlé rutiny objeví deprese a podráždění. K překonání krize ve vztahu a zároveň k oddechu od každodenních povinností dobře poslouží koníčky a společné trávení volného času s partnerem. Pokud máte s partnerem společné koníčky, máte vyhráno. Společné zájmy si s partnerem můžete také snadno najít. Vašemu vztahu to jenom prospěje.

magazin.cz

 

Maličkosti

Ve šťastném vztahu hrají velmi podstatnou roli maličkosti, které jeden pro druhého dělá. Pokud se snažíte překonat krizi, na tyto milé drobnosti se zaměřte. Polibek na rozloučenou, pohlazení, objetí, milá SMS zpráva, to vše vašeho partnera potěší. Nezapomínejte svému protějšku říkat, že ho milujete, pochvalte ho i za maličkost. Jistě se dočkáte příjemné odezvy. Brzy se budete s partnerem rozmazlovat a hýčkat navzájem a dost možná tím zachráníte svůj skomírající vztah.

Pokud s partnerem budete skutečně chtít, začněte se snažit a pracovat na vztahu, můžete ho zachránit. Byla by přeci škoda zahodit třeba dlouholetý vztah kvůli drobné krizi, která se čas od času objeví asi v každém vztahu.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!