Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Co rozhodně nedělat na první schůzce

Před první schůzkou s osobou opačného pohlaví je jistě nervózní každý. Zvlášť, pokud mezi vámi přeskočila jiskra a dotyčný či dotyčná se vám líbí.

Strach a nervozita také rozhodně patří mezi faktory, které dokáží rande pokazit. Mnoho lidí dá zkrátka na první dojem. Proto se na první schůzce vyhýbejte následujícím věcem.

 

Neupravené a špinavé oblečení

Každý chce jistě na první schůzce vypadat co nejlépe, ovšem drobná nehoda se může snadno stát každému. Oblečení si tak můžete ušpinit třeba od vína, jídla či make-upu. Ve spěchu také nemusíte být zrovna upravení. Ovšem takových detailů si váš protějšek jistě všimne. Proto se na schůzku raději připravujte s dostatečným předstihem. V jednom průzkumu uvedlo 36 procent dotázaných, že si na první schůzce všimnou špinavého oblečení a rozhodně je to odpudí.

magazin.cz

 

Zápach z úst

Špatný dech také dokáže pokazit rande, a to nejen to první. Se zápachem z úst můžete rovnou zapomenout na líbání, na svůj protějšek rozhodně nebudete působit atraktivním dojmem. Před schůzkou proto věnujte ústní hygieně dostatečnou péči a delší čas, ať jste připraveni na osobu opačného pohlaví dobře zapůsobit. Zuby si ideálně vyčistěte těsně před odchodem na schůzku.

 

Tělesný zápach

Pokud vám to bude na rande slušet, ale nebudete zrovna vábně vonět, rozhodně si neuděláte dobrý obrázek. V dnešní moderní době přeci není problém použít deodorant a parfém. Příjemná vůně jistě navodí dobrý první dojem. V americkém průzkumu uvedlo 59 procent dotázaných, že by znovu nešli na schůzku s osobou, která tělesně zapáchá.

magazin.cz

 

Zamračená tvář

Co váš protějšek odradí je také to, že se budete na schůzce mračit a ani se trochu neusmějete. Zamračenou tvář může mít na svědomí třeba strach a nervozita, měli byste to však překonat. Úsměv na tváři dokáže zázraky a rozhodně vám dodá na kráse a přitažlivosti. Ruku na srdce, kdo z vás by si znovu někam vyrazil s člověkem, který se neustále mračí?

magazin.cz

 

Vulgární výrazy

Nemusíte mít zrovna vytříbený slovník, ale vulgární výrazy na první schůzku nepatří. Zvláště ženy mluvící sprostě nejsou vůbec pro opačné pohlaví atraktivní. A dámy také rozhodně nepůjdou na další rande s mužem, který neustále používá vulgární výrazy.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!