Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Objevte kouzlo tantrického sexu

Myslíte si, že už jste s partnerem v sexu vyzkoušeli snad úplně všechno? Není už váš sexuální život tak skvělý, jako býval? Vyzkoušejte tantrický sex! Učení o tantrické sexualitě patří k nejstarším filozofiím.

Tantra, to je učení staré více než 1500 let. Svůj původ má stejně jako jóga v Indii. Princip tantry spočívá v učení a postupech, díky kterým se člověk naučí pracovat se svou vlastní energií i energií ve svém okolí, díky čemuž se cítí lépe. Učení tantry se pak zaměřuje zejména na sexuální energii. Sex podle tantry má svá pravidla, zejména učí člověka lépe vnímat svou vlastní sexualitu, a tak zlepšit a zintenzivnit sexuální spojení s partnerem. Abyste si tantrický sex užili, nemusíte nutně věřit v univerzální energii či vyšší moc.

Jaké výhody tantrický sex přináší? Zatímco většina západních přístupů, které mají zlepšit sexuální život, se zaměřuje na vnější stránku sexuálního spojení, u tantry tomu tak není. Tantrický sex je zejména o prožitku, aniž by se zaměřoval na vaše pohlaví, vzhled, věk či sexuální orientaci. Důraz je kladen na duchovní stránku člověka a sexuální energii. Tělesná stránka zde nehraje podstatnou roli, přesto tantrický sex nabízí intenzivní prožitky, a to jak po tělesné, tak i duševní stránce člověka.

V tantrickém učení je rozlišováno několik energetických systémů, z nichž je nejznámější nejspíš čakra. Jedná se o energetickou dráhu v těle, která se nachází v oblasti mezi pánví a horní částí hlavy. Důležitý je předpoklad, že tok energie se v našem těle může na určitém místě zastavit, přičemž tantra napomáhá bezproblémovému proudění energie v lidském těle.

Dnešní klasické pojetí sexu připomíná pevný řád – má svůj jasný začátek a konec, tedy předehru a vyvrcholení. Ovšem v případě tantrického sexu tomu tak není. Mohou zde klidně některé části chybět, to záleží čistě na jedinci. Samotný orgasmus je pak obohacen o intenzivní procítění a duchovní prožitek. Tantrický sex nemá svůj pevně daný začátek ani konec. Při sexu by se podle tohoto starého učení neměl člověk soustředit na vyvrcholení, ale na prožitky, které mu sexuální spojení přináší. Pokud přestaneme klást důraz na pouhý orgasmus, lépe porozumíme sami sobě a potřebám svého těla, fungování naší mysli. To vše pak vede k duševnímu orgasmu.

V tantrickém sexu orgasmus samozřejmě má své místo, jenom zkrátka není tím nejdůležitějším bodem sexuálního spojení. Sex je zkrátka v tantrickém učení vnímán jako okamžik, který nemá předem předepsaný průběh, tedy ani jasně definovaný začátek a konec. Také nutně není honbou za nějakým cílem, tedy vyvrcholením. Člověk by měl sex podle tantry intenzivně prožívat po celou dobu, a nejen během orgasmu.

Při tantrickém sexuálním spojení je důraz kladen také na dýchání. Správným dýcháním totiž dokážeme sexuální akt zpomalit, a užijeme si ho tak mnohem intenzivněji. Dobré je tedy soustředit se při sexu i na svůj dech a dech svého partnera. Rozkoš, kterou zažijete během tantrického sexu je velmi intenzivním prožitkem.

Objevte kouzlo tantrického sexu

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1