Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
spolu / foto: shutterstock

Kde pořídit nejkrásnější snubní a zásnubní prsteny?

Snubní a zásnubní prsteny patří tradičně ke vztahu dvou lidí a jejich výběr není dobré podcenit. Vždyť tyto prstýnky pořizujeme za účelem je nosit po zbytek našeho života! Musí se nám líbit, dobře padnout a hodit k našemu stylu.

Není třeba velká okázalost, pokud to není náš styl, i jednoduché šperky jsou krásné a u snubních prstenů to platí ještě více, než u čehokoliv jiného. Nemůžeme je jen tak vyměnit, až nás omrzí. A byla by škoda, kdyby ležely doma ve šperkovnici, k tomu určeny nejsou.

Svět snubních prstenů s letitou tradicí

Pokud chcete vsadit na kvalitu a tradici, určitě byste neměli při výběru opomenout tradiční českou zlatnickou firmu Svět snubních prstenů. Působí na trhu již od roku 1930 a na kvalitu se můžete opravdu spolehnout. Kromě různých jiných šperků jsou v nabídce snubní i zásnubní prsteny všech možných podob, na které si jen vzpomenete. Pokud se vám zdají jinde nabídky nedostatečné, zde si stěžovat nebudete, jelikož s více než 3000 vzory patří k nejširším kolekcím prstenů v Praze. Jestli si nevyberete zde, pak už asi nikde.

Co je u snubního prstenu zásadní

Ve chvíli kdy se rozhodneme zakoupit snubní prsteny, neměli bychom příliš šetřit. Nemusí být ozdobeny velkými drahými kameny, pokud na ně nemáme nebo se nám nelíbí, i když někdo dá právě jim přednost. Důležité je, aby byl šperk z kvalitního kovu a precizně zpracován, neměnil svůj vzhled a nemuseli jsme si na něj dávat pozor při běžných denních činnostem. K nejpoužívanějším drahým kovům patří zlato a jeho různé barevné kombinace, dále následuje chirurgická ocel. Pořídit se dají ale i prstýnky ze stříbra, titanu, wolframu nebo keramiky.

Jaké jsou trendy v oblasti prstenů?

zásnuby

Snubní prsteny bílé zlato patří dnes k nejoblíbenějším. Pokud chcete něco méně obvyklého, ale o to zajímavějšího, vsaďte na wolfram. Ten patří k nejtvrdším kovům a šperky z něj se téměř nedají poškrábat, přitom jejich cena není přehnaně vysoká.   Snubní prstýnky jsou zpravidla osazovány zirkony a brilianty, počet kamínků si můžete navolit sami. Rozmístění kamenů může být různé, k inovacím se dnes řadí například rozmístění kamínků na obou bocích prstenu s tím, že jsou postupně nakláněny pod určitým úhlem tak, aby výsledkem bylo elipsoidní usazení. Takový šperk je efektní a velmi krásný.

K tomuto článku není otevřena diskuze