Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Které pohlaví dokáže nevěru lépe skrývat?

Nevěra je jistě nepříjemnou zkušeností, která zasáhne partnerský vztah i život člověka. A stále nás dokáže překvapovat. Věděli jste třeba, že nevěrníci mají svůj oblíbený den, kdy partnera či partnerku podvádějí?

Nejoblíbenějším dnem nevěrníků je středa

Také jste se domnívali, že pro nevěru jsou jako stvořené víkendy, se kterými jsou spojené mejdany v barech či klubech? Tak to se pletete! Odborné studie ukázaly, že „dnem nevěrníků“ je středa, a to konkrétně mezi 17 a 19 hodinou. Nejvíce mimopartnerských aférek se odehraje právě v tento den v týdnu v rozmezí daných hodin.

Bohatí lidé zahýbají častěji

Dobře finančně zajištění lidé údajně zahýbají častěji. Důvod je prostý. Bohatý člověk se může začít domnívat, že má v životě neomezené možnosti, tak jako je výše jejich konta. A tak se nebrání nevěrám a náhodným milostným zážitkům a je jim zcela otevřen. Odborníci z University of Washington dokázali, že pravděpodobnost nevěry stoupá u bohatých jedinců (tedy těch, jejichž roční příjem je vyšší než 75 tisíc euro) 1,5krát než u lidí, kteří mají průměrný nebo nízký příjem.

Většina mužů zahýbá s méně atraktivní ženou, než je ta jejich

Jaká je vaše představa o milenkách mužů? Možná si je představujete jako velmi atraktivní ženy, s výstavní postavou a krásným obličejem. Ovšem pravda je jiná. Nevěrné muže údajně nezajímá pouze vzhled milenky. Odborníci provedli průzkum, jehož se zúčastnili čtyři tisíce mužů. A více než čtvrtina respondentů měla milenecký vztah se ženou, která byla méně atraktivní než mužova partnerka. Vzhled ženy tedy není pro muže nejdůležitější. Ovšem v případě žen-nevěrnic je tomu jinak. Stejná studie ukázala, že polovina zúčastněných žen zahýbala s mužem atraktivnějším, než byl jejich současný stálý partner.

Nevěra je geneticky podmíněna

Myslíte si, že je to nesmysl? Bohužel ne. Někteří lidé mají nevěru zkrátka v genech. Dokázali to vědci z Binghamth University, když objevili gen označený jako DRD4-Gen. Tento gen má ve své genetické výbavě zhruba polovina populace na celém světě. Ne všichni, kteří se s tímto genem již narodili, však musí zahýbat. „Aktivace“ tohoto genu je ovlivněna zejména sociálním prostředím, kde člověk vyrůstá a žije.

Ženy nevěru lépe skrývají

Ženy oproti mužům umí mnohem lépe udržet tajemství. A stejně tak je to i s nevěrou. Všechno mají na svědomí hormony, konkrétně testosteron. Hladina tohoto hormonu stoupá spolu s nevěrou a způsobuje vyšší sexuální apetit. Muži jsou pak sebevědomější, ale také neopatrní. A tak je jejich nevěra snadněji prozrazena.

Které pohlaví dokáže nevěru lépe skrývat?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1