Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

manželství budoucnost?

Statistiky hovoří jasně – rozvodů rok od roku přibývá. Rozpad manželství závisí na několika faktorech. Jaké jsou ty rizikové, které značí vysokou pravděpodobnost rozvodů?

Svatba až po třicítce

Pokud se lidé berou příliš mladí, mohou mít pak problém vydržet spolu po dlouhé roky. Po několika společných letech pak mohou mít partneři pocit, že si vlastně nic před svatbou neužili, nebo se u nich může objevit touha vyzkoušet něco nového a jiného. Člověk se také během života mění – má nové názory a pohledy na svět. A pak si může snadno přestat rozumět s partnerem.

Ovšem se svatbou by se také nemělo čekat moc dlouho. Stále častější jsou totiž rozvody párů, které se braly až po třicátém roku věku. Důvod je jednoduchý – v tomto věku už je člověk zvyklý na samotu natolik, že se v manželství nebude cítit dobře, svoboda mu bude chybět a objeví se pocity svázanosti.

Máte dvě dcery

Může se vám to zdát sice podivné, ale podle statistik a odborníků se nejčastěji rozpadají ta manželství, ve kterých spolu mají manželé dvě dcery. Jak je to možné? Odborníci to vysvětlují tím, že mužům chybí mužský potomek. Chlapcům jsou údajně více ochotni se věnovat.

Rozpad manželství v rodině

Rozpadlo se manželství vašich rodičů? Tak to je u vás o 40 procent vyšší pravděpodobnost, že manželství nevydrží ani vám. Pokud se však vdáte nebo oženíte podruhé, šance, že vám toto manželství vydrží, se zvyšuje o 91 procent.

Máte hyperaktivního potomka

Dítě s hyperaktivitou je důvodem, proč se až pětkrát zvyšuje pravděpodobnost rozpadu manželství.

Dluhy

Finanční problémy a dluhy mají na svědomí stres a také neshody s partnerem. Manželé se ve většině případů bohužel nestmelí, ale spíše naopak. Častější je jejich odloučení a krize vztahu, která mnohdy skončí i jeho rozpadem. Až o 45 procent je vyšší pravděpodobnost rozpadu manželství, pokud v něm figurují dluhy.

Jeden z vás je kuřák

Pokud kouří jeden z partnerů, nebude manželství jednoduché. Statistiky ukazují, že pravděpodobnost rozpadu manželství se pohybuje mezi 75 až 91 procenty.

Dítě brzy po svatbě

S prvním dítětem po svatbě se nevyplatí spěchat. Alespoň to ukazují výzkumy. Pokud první dítě přijde na svět za méně než osm měsíců po svatbě, roste riziko rozpadu manželství o 24 procent.

Má manželství budoucnost?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!