Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Cvičení pro lepší sex

Kdo by nechtěl mít spokojený sexuální život? Začněte se hýbat! Které aktivity mají pozitivní vliv na kvalitu milostného života?

Tantrická jóga

Tantrická jóga Mohendžodaro zlepší váš sexuální život po všech stránkách. Díky tomuto cvičení se mohou ženy rozloučit s bolestivou menstruací, dále snáze dosáhnout orgasmu. Tantrická jóga pomáhá i při léčbě neplodnosti a posílit svaly pánevního dna.

Při lekcích tantrické jógy vás zkušení lektoři naučí pracovat s dechem a to, jak zvládat emoce. Zároveň docílíte hormonální rovnováhy. Bylo dokázáno, že tantrická jóga dokáže přirozeným způsobem aktivovat funkci vaječníků. To má za následek vyváženou produkci hormonů. Navíc se po cvičení tantrické jógy budete cítit dobře, což nepochybně přispěje ke spokojenému sexuálnímu životu.

Kegelovy cviky

Ochablé svaly pánevního dna jsou častým problémem, který brání ženám dosáhnout orgasmu. K posílení svalů pánevního dna slouží tzv. Kegelovy cviky. Ty mají jednu velkou výhodu – můžete je cvičit prakticky kdekoli a kdykoli. Stačí jenom svaly zatínat a povolovat. Svaly vždy stáhněte alespoň na tři vteřiny a na stejnou dobu je pak povolte.  Opakujte asi dvanáctkrát, třikrát denně. Kegelovy cviky jsou vhodné pro ženy i pro muže.

Běhání

Běh je velmi oblíbeným sportem. Člověk si touto fyzickou aktivitou zvýší vytrvalost a jeho tělo začne produkovat endorfiny, díky nimž se hned cítí lépe. Běh také zlepší průtok krve v těle, což má pak za následek zvýšení sexuálního apetitu. Běhat můžete navíc také v páru.

Zaměřeno na břicho

Možná si posilování břicha hned nespojíte se zlepšením milostného života, ovšem je tomu tak. Pokud má člověk „břišáky“, dokáže lépe hýbat pánví, což při sexu využije nejen ve svůj prospěch. Posilujte tedy břišní svaly a zažijete lepší sex.

Meditace

Odborníci dokázali, že sexuální prožitek dokáže zlepšit meditace. Výborné účinky má meditační jóga, dechová cvičení a nejrůznější meditační cvičení. Je zkrátka zapotřebí občas jenom relaxovat, na nic nemyslet a soustředit se na vlastní i partnerovu sexualitu.

Aerobik

Také aerobik zlepší váš sexuální život. Odborníci provedli výzkum, při němž zjistili, že lidé cvičící aerobik měli až o 30 procent více sexu než ostatní, kteří se žádnému sportu nevěnovali. U mužů pak nebyly zaznamenány problémy s erekcí.

Cvičení pro lepší sex

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!