Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Slepá láska / foto: shutterstock

Dokážete milovat dva najednou?

Lidské srdce a city mají mnohem větší kapacitu, než si myslíme. A možná právě toho se i trošku bojíme. Toho, že opravdu můžeme milovat víc lidí najednou, ale prostě nechceme.

Jen málokdo se chce o svého miláčka dělit s jinými lidmi, i když jsme schopni milovat a dokonce se i starat o více partnerů. Možná si myslíte, že dvě opravdové lásky mít nemůžete. Ale jde to. Existují různé druhy lásky a každý člověk si o nich vymyslí svou vlastní verzi.

Žijete třeba ve spokojeném manželství nebo partnerství a najednou se objeví nějaká stará láska z minulosti . I když současný vztah je v pořádku a jste v něm šťastní, nedořešené lásky s vámi dokážou pěkně zacvičit.

Můžeme skutečně stejně milovat víc než jednoho člověka? To určitě. Ale celá naše kultura nám říká, že to tak nejde.

Možná už vás někdy napadlo, že ideální muž nebo žena by se dal vytvořit z několika jedinců. Na každém z nich vás přitahují vlastnosti, které ten druhý postrádá. Nikdy se nezamilujete do dvou stejných lidí. Lidé se mění a i když se nejedná o velké změny, to, co jste dříve tolerovali, vás začíná ve vztahu unavovat. Častou reakcí pak bývá, že začneme partnera za nesplněná očekávání trestat. Kolikrát už jste mohli vidět dlouholeté partnery , jak se vzájemně zraňují výčitkami nad něčím, co se už nezmění.

Najednou se objeví někdo, kdo má právě tu vlastnost, kterou postrádáte. Co uděláte ? Boříte mosty a utíkáte ke svému novému objevu? Nebo nějaký čas budete milovat oba a počkáte, která láska bude mít silnější pouto?

Co si o tom myslíte vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 198