Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Prsa a pivo / foto: shutterstock

Potraviny, po kterých ztratíte chuť na sex

Často se mluví o potravinách, které vám dodají chuť na sex. Mezi známá afrodiziaka patří například čokoláda nebo třeba celer. Víte ale, že existují také jídla, která vás chuti na sex zbaví? Která to jsou?

Obecně platí, že kdo žije celkově spíše zdravě, mívá větší chuť na sex. Naopak přejídání a konzumace tučných a těžkých jídel vám chuť na sex sebere. Na erotické hrátky vás také přejde chuť, pokud budete často jíst potraviny plné sacharidů. V těchto případech bude totiž vaše tělo plně zaměstnáno trávením.

Zabijáka intimního života představuje obezita. Obézní člověk přestává být pro okolí přitažlivý. Kromě toho je obezita spojena se sníženou potencí a plodností.

Potraviny s vysokým glykemickým indexem mají na svědomí snížení libida. Jedná se například o cornflaky, bílé pečivo nebo sladké limonády. Tyto potraviny také způsobují únavu, a tak vám na sex bude také chybět energie.

Chuť na sex zmizí také po konzumaci potravin s obsahem lékořice. Ta totiž v sobě ukrývá kyselinu glycyrrhizovou, která ve velkém množství snižuje hladinu hormonu testosteronu, a tedy i chuť na sex.

Pozor si dejte také na alkohol. V menším množství dokáže chuť na sex zvýšit, ovšem pokud to s jeho konzumací přeženete, chuť na sex zase zmizí. A vy erotických hrátek kvůli opilosti nebudete ani schopni. Zvláštním případem v této kategorii je pivo. To podle odborníků dokáže libido zvýšit u žen, ovšem u mužů působí přesně opačně.

Nějak nám to nejde. Že bych měl moc škopků?
Nějak nám to nejde. Že bych měl moc škopků?

Dalším zabijákem chuti na sex jsou třeba rajčata. Ta jsou bohatá na lykopen a fytofluen, které mají na svědomí snížení hladiny testosteronu. Na rajčata ovšem úplně nezanevřete! Bylo totiž prokázáno, že snižují riziko vzniku rakoviny prostaty.

Libido snižuje také sója, tofu a sójové produkty. Tyto potraviny v sobě totiž ukrývají rostlinné hormony zvané fytoestrogeny a v našem těle snižují hladinu testosteronu. Ovšem zároveň tyto rostlinné hormony harmonizují hladinu hormonů u žen v období menopauzy. S tím souvisí také potlačení nepříjemných projevů menopauzy, jako jsou návaly horka nebo nadměrné pocení.

Pokud nechcete přijít o chuť na sex, vyhýbejte se potravinám tučným, plným sacharidů, pozor si dávejte také na kofein. Nezapomínejte ani na pravidelný pohyb a vyhněte se přejídání.

Potraviny, po kterých ztratíte chuť na sex

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!