Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Mýtus o pravé a jediné lásce

Všichni jste jistě slyšeli příběhy o tom, jak svou pravou lásku poznáte. Romantická literatura přímo oplývá dokonalými pohádkami o lásce na první pohled, která trvá na věky.

Věříte, že někde na světě skutečně běhá ten pravý nebo ta pravá, a že je okamžitě poznáte?

Většina z nás má v sobě podvědomě zakódováno, že víme, jak vypadá pravá láska. Líbí se nám myšlenka, že ten „někdo“ vstoupí do dveří, vedle nás uhodí blesk a všechno nám bude naprosto jasné.

Jenže jakmile se jednou v podvědomí rozhodnete, že tohle je skutečně ta jediná správná osoba, že to je váš osud, začnete ignorovat informace, které nás přesvědčují o opaku.

Už jste se někdy zamysleli nad tím, proč jste zrovna teď potkali pravou lásku? Třeba ženám právě tikaly biologické hodiny. Nebo to byl jen pocit štěstí, protože jste zrovna zažili nějaký pracovní úspěch. Události vás nastartovaly k tomu, že může přijít něco výjimečného a vy jste si to spojili s osobou, která vám právě nějak vstoupila do života.

Řeč těla
Když se vám rozbuší srdce a zpotí se  dlaně, spojujeme si to s nějakým rozrušením nebo vzrušením. Stejně nás ale vlastní organismus může varovat před nebezpečím. V obou případech se zvedne hladina adrenalinu a hormony zapracují na tom, že věříme, že jsme se právě osudově zamilovali.

Jen proto, že si nějakou dobu myslíme, že jsme potkali toho dokonalého člověka, nemusíme tomu věřit věčně. Pokud se vztah pokazí, může to být signál , že je čas hledat vztah jiný. Nemusíte trpět věčně jen proto, že jste kdysi měli pocit, že jste se osudově zamilovali.

Myslíte, že už jste našli toho pravého nebo tu pravou?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 140