Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mužské tělo v ženských plavkách? / foto: shutterstock

Lidé s pohlavím X: Pronikne vliv genderové neutrality i k nám?

Necháme se ovlivnit aktuálním trendem západních zemí a dáme prostor novodobým výmyslům, nebo si udržíme zdravý rozum a nebudeme jen slepě přijímat diktát okolí?

Kamarád - ka?

Představme si takový běžný rozhovor na dětském hřišti: Malý Pavlíček tam přijde s maminkou a potká své kamarády ze školky. S radostí je mamince ukazuje a vypráví, jak se kdo jmenuje: "Ten chlapeček v modrém tričku je můj kamarád Míša, za ním stojí Lukášek, a ta holčička, která staví hrad, se jmenuje Lenička." Maminka se usmívá a vtom si všimne děťátka stojícího opodál: "A to je kdo, Pavlíku?" "To je maminko, kamarád X. Sám neví, jestli je chlapeček, nebo holčička."

Absurdní a nereálná situace?

Omyl! Ačkoliv nám to tak připadá, „vyspělé“ země jako Kanada či Dánsko vytváří pro podobné případy možnost, jak zcela legitimně vyjádřit příslušnost k takzvané pohlavní neutralitě.

Ta je charakterizována jako směr, který se snaží o úplné ukončení údajné pohlavní diskriminace ve společnosti. Cílem je zrušení rozdělování lidí na konkrétní pohlaví. Výsledkem je bezpohlavní jedinec bez genderové identity.

Díky tomu mají občané těchto zemí v cestovním pase kolonku, do které místo tradičního písmene F - pro ženské pohlaví, a M - pro mužské pohlaví, vypisují písmeno X, kterým je takto označováno pohlaví neutrální.

Jak se taková genderová neutralita promítá do reálného života?

Kromě již výše zmíněných neutrálních pasových kolonek už některé západní země v souvislosti s tímto novým trendem a stupňující se podporou různých menšin odmítají, aby se v souvislosti s rodinou mluvilo zvlášť o otci a zvlášť o matce. Naopak doporučují lidem používat unisexuální termín: rodič. Argumentují tím, že vychovávat dítě mohou i osoby stejného pohlaví. Nebo tím, že rodičem může být jenom jeden člověk, obvykle člověčice.

Nejedná se ale spíše o šikanu a znevýhodnění pro tradiční model rodiny?

Jaké pohlaví asi má ten vysoký tvor?
Jaké pohlaví asi má ten vysoký tvor?

Čeká nás boj o podobu veřejných záchodků?

Jiné hnutí má zase snahu minimalizovat rozdíly mezi pohlavími na veřejných záchodcích. Stále častěji slyšíme hlasy o tom, že je třeba budovat veřejné toalety jako unisexuální zařízení.

Jistý americký starosta proslavil své město kuriózním výnosem. Muži i ženy mohou libovolně navštěvovat pánské nebo dámské záchodky. Podle něj není podstatné, jak lidé vypadají, ale jak se cítí. Tedy mužem nebo ženou. Osobně si nehodlám představovat, jak se tento výnos v praxi osvědčuje. Dokážu si ale představit řadu sexuálních deviantů, kteří by podobné ustanovení vřele uvítali i u nás.

Osobně věřím, že nás degenerace takového směru nepostihne. Snad zvítězí zdravý lidský rozum a nebudeme muset nikomu vysvětlovat, kdo je kamarád X na dětském hřišti.

Lidé s pohlavím X: Pronikne vliv genderové neutrality i k nám?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!