Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nešťastný pár / foto: shutterstock

Je s vámi partner šťastný?

Máte šťastný a spokojený vztah s partnerem? Nebo to ve vašem vztahu zrovna neklape? Vázne u vás komunikace? Je váš partner smutný a náladový? Nebo dokonce přemýšlí o rozchodu?

Je s vámi váš partner šťastný? Je s vámi šťastná vaše partnerka? Chování vašeho protějšku to může naznačit.

Uzavřenost a špatná komunikace

Pokud se váš partner nebo vaše partnerka uzavírá do sebe, značí to rozhodně nějaký problém. Samozřejmě to nemusí hned znamenat, že s vámi není šťastný nebo šťastná. Ovšem pokud mezi vámi ještě vázne komunikace, může to být varovné znamení. Chová se váš protějšek jinak než dříve a nechce s vámi mluvit? Možná s vámi není šťastný.

Útěk z domova 

Tráví s vámi váš protějšek stále méně času? Dalo by se říci, že z domu utíká? Schází se nyní častěji se svými přáteli? Zůstává dlouho v práci? Dost možná s vámi není šťastný, a tak s vámi tráví stále méně času. Zkuste si o problému promluvit.

Náladovost

Náladovost, podrážděnost nebo rozrušenost partnera mnohdy také poukazuje na problém ve vztahu. Tyto pocity se často objevují u lidí, kteří nejsou v partnerském vztahu spokojení. Samozřejmě mohou mít i jinou příčinu, což ovšem nezjistíte, pokud si s partnerem nepromluvíte.

Obviňování

Mnoho nespokojených či nešťastných lidí ve vztahu začne obviňovat svého partnera nebo partnerku. Z čeho? Třeba, že už neprojevuje své city, nebo že dělá samé chyby. Tak se vlastně váš partner snaží hodit všechnu vinu jenom na vás. Začněte jednat včas a vztah bude mít ještě šanci na záchranu.

Společná budoucnost?

Přestalo se ve vašem vztahu mluvit o společné budoucnosti? Nezapojuje vás váš partner do svých plánů? Nezmiňuje se o manželství, dětech nebo dovolených? Nejspíš ani nechce ve vztahu s vámi pokračovat a přemýšlí o jeho ukončení. Partneři ve šťastném a fungujícím vztahu plánují společnou budoucnost, mluví spolu o ní a především se na ní těší.

Sedí výše zmíněné charakteristiky na vašeho partnera či partnerku? To bohužel znamená, že ve vztahu není šťastný. Situaci však lze řešit, pokud spolu začnete komunikovat. Za záchranu vztahu se vždy vyplatí bojovat!

Je s vámi partner šťastný?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!