Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
První rande / foto: shutterstock

Co zaručeně pokazí první rande

První rande je velmi důležité a většinou rozhoduje o tom, jak bude (nebo nebude) vztah mezi dvojicí pokračovat. Co dokáže rande pokazit?

Když se budete litovat

Pokud se budete během schůzky neustále litovat a budete upozorňovat na své problémy, na svůj protějšek rozhodně neuděláte dobrý dojem. Sami byste také jistě nechtěli navázat vztah s někým, kdo se pořád lituje.

Když budete mluvit jenom o sobě

Na prvním rande chce jistě jeden druhého dobře poznat. Je tedy pochopitelné, že budete svému protějšku chtít říct něco o sobě. Ovšem nic se nemá přehánět. Schůzku určitě pokazí, pokud budete třeba hodinu mluvit jenom o sobě a toho druhého prakticky nepustíte ke slovu. Navíc o sobě nemusíte všechno prozradit hned na prvním rande.

Když budete mluvit o své(m) bývalé(m)

Na první schůzce se nezmiňujte o svém bývalém partnerovi nebo o své bývalé partnerce. Tím svůj protějšek rozhodně neohromíte – bude mu to naopak velmi nepříjemné. Navíc pokud se s dotyčným či dotyčnou dáte dohromady, právě vaše první rande vám utkví ve vašich vzpomínkách. A nikdo nechce vzpomínat na to, jak jeho partner celý večer mluvil o své bývalé.

Když nedáte mobil z ruky

Velmi špatný dojem uděláte, když budete mít během schůzky neustále v ruce mobilní telefon. Není slušné při rozhovoru vyřizovat zprávy nebo dokonce hovory. Nevhodné je také jistě svůj protějšek ignorovat a brouzdat třeba na sociální síti. Nejlépe uděláte, když necháte svůj mobil během schůzky v kabelce nebo v kapse.

Když muž nezaplatí útratu

Dámy, už se vám někdy stalo, že vás muž pozval na večeři, ale nezaplatil za vás? Nebo jste dokonce už někdy platily celý účet? Pokud muž pozve ženu, měl by za ní také zaplatit. Obecně platí, že na prvním rande vždy platí muž. Když za sebe musí zaplatit žena, nebo dokonce zaplatit i za muže, pravděpodobně si s dotyčným podruhé už nikam nevyjde.

Když chcete hned sex

Mnozí muži od prvního rande očekávají mimo jiné sex. To však ženu odradí a nejenom, že na sex nedojde, ale pravděpodobně nedojde ani k další schůzce. Ovšem také některé ženy chtějí první rande zakončit sexem. Někteří muži na to samozřejmě přistoupí, jiní naopak o dotyčné nebudou mít zrovna dobré mínění.

Když to přeženete s make-upem

Možná byste se divili, jak často se tohoto prohřešku ženy dopouštějí. Většině mužů se nelíbí ženy, které nejsou přirozené a mají doslova namalovaný nový obličej na tom svém. Dámy, uvědomte si také, že pokud rande dobře dopadne, váš partner vás jistě někdy uvidí také bez make-upu. Pamatujte na to, že méně je někdy více.

Když to přeženete s alkoholem

Sklenka alkoholu vám jistě pomůže se trochu uvolnit. Pár skleniček vás zase oba dostane do dobré nálady. S pitím alkoholu byste to však rozhodně neměli přehánět. Když se na prvním rande opijete, svůj protějšek zaručeně odradíte.

Když přijdete neupravení

Pokud jdete na rande, měli byste si obléknout něco, co vám sluší, ale také je to čisté a neroztrhané. Jaký asi uděláte první dojem, když přijdete na schůzku s neumytými vlasy, zpocení a ve špinavém oblečení? U svého potencionálního partnera určitě předpokládáte jistě hygienické návyky.

Co zaručeně pokazí první rande

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1