Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tajná milenka / foto: shutterstock

Lze zabránit nevěře?

S nevěrou se v životě setká asi každý. Lze nevěře vůbec nějak zabránit? Jak před ní vztah ochránit? Následující rady dokáží riziko nevěry minimalizovat.

Základem je komunikace

Základem každého fungujícího a spokojeného vztahu je komunikace. Pokud partneři nemají problém spolu o čemkoli hovořit, mají vyhráno. Zároveň by se neměli lidé ve vztahu bát tomu druhému s něčím svěřit. Pak se oba budou ve vztahu cítit dobře a nebudou mít ani potřebu hledat štěstí jinde.

Zbavte se pocitu samozřejmosti

Mnoho lidí dnes považuje celou řadu věcí ve vztahu za samozřejmost, což je však špatně. Pánové, kdy jste naposledy své partnerce pochválili oběd, pomohli jí s úklidem nebo jí řekli, jak je krásná? A dámy, pochválíte někdy svého partnera třeba za to, že vám doma s něčím pomohl nebo připravil večeři? Pokud si začnete těchto maličkostí všímat a přestanete je brát jako samozřejmost, pozitivně se to projeví na kvalitě vašeho vztahu. Zároveň si jeden druhého začnete více vážit. A to vše vede k minimalizaci rizika nevěry.

Dejte partnerovi najevo, že si ho vážíte

Buďte navzájem k sobě milí a chovejte se k sobě s úctou. Dejte svému protějšku najevo, že si ho vážíte. Řekněte mu to, chvalte ho za zdánlivé maličkosti, objímejte se. Pokud svému partnerovi či partnerce budete neustále něco vyčítat, nedivte se, že se začne porozhlížet po někom jiném.

Společné zájmy

Partnerské vztahy upevňují společné zájmy partnerů. Pokud spolu dvojice dělá to, co ji baví, bude také šťastná. A je jedno jestli se spolu věnujete nějakému sportu nebo jestli spolu zajdete třeba do kina. Pokud tráví partneři většinu svého volného času odděleně, začnou se jeden druhému odcizovat. A to už se objeví i hrozba nevěry.

Scházejte se se šťastnými páry

Máte ve svém okolí nějaký opravdu šťastný partnerský pár? Tak právě s touto dvojicí byste měli trávit čas! Odborníci totiž přišli na to, že pokud se pár přátelí s nějakým jiným šťastným párem, bude také šťastný. A tak lze zabránit i nevěře.

Spokojenost v posteli 

Dalším základem spokojeného vztahu je i spokojenost v oblasti sexu. Pokud spolu partneři přestanou spát, je jistě ve

vztahu něco špatně. Sexuální uspokojení pak začne člověk hledat mimo vztah. Je pochopitelné, že na sex nemusíte mít oba vždy stejnou chuť, ovšem touha by neměla zmizet úplně. Pokud nejste po sexuální stránce spokojení nebo chcete třeba něco nového vyzkoušet, řekněte to svému protějšku. Opět se vracíme ke komunikaci – také o sexu je potřeba s partnerem mluvit.

Vyhněte se stereotypu

Stereotyp se asi čas od času objeví v každém vztahu. Ovšem můžete s ním bojovat. Zajděte s partnerem či partnerkou na večeři, do kina nebo na procházku. Věnujte se jeden druhému. Pokud porazíte nudu a stereotyp, nedáte nevěře šanci.

Lze zabránit nevěře?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!